Savjeti za zavođenje iz 1938. godine: Ovako su žene pronalazile muževe

      Premda u znatnom padu, i danas je ulazak u brak jedan od najvažnijih koraka u životu prosječne osobe. Međutim današnje generacije zapinju sve češće već na onoj prvoj stepenici, običnom izlaženju s nekim, a kasnih 30-ih godina u Americi taj su problem rješavali vodičem za izlaženje časopisa Parejd, odnosno savjetima kako “upecati” supruga.

Časopis Parejd tad je profitirao, no kada bi neko danas izdao takav vodič, vjerovatno bi završio na doživotnom stubu srama, a vi procijenite koliko smo se zapravo kao društvo od tad promijenili, prenosi CdM.

Navodimo vam nekoliko “najboljih” savjeta:

    Ne budi preosjetljiva i nemoj pokušavati da utičeš na njegova osjećanja i izvlačiš iz njega da ti kaže nešto što ne želi reći. Muškarci ne vole suze, pogotovo u javnim prostorima.

Ne koristi njegov retrovizor kako bi popravila svoju šminku. Muškarcu je potreban za vožnju, a posebno ga živcira što se mora okretati kako bi vidio ima li koga iza njega.

Nemoj da sjediš u neuglednim pozama i nikad, ali nikad ne izgledaj kao da ti je dosadno. Čak i kad jeste.

Budi uvijek raspoložena za sve, a ako baš moraš žvakati žvakaću gumu (što nije preporučljivo), čini to tiho i zatvorenih usta.

Oblači se u svojoj spavaćoj sobi, kako bi zadržala požudu. Budi spremna kad on dođe, nemoj da mora da te čeka. Pozdravi ga osmijehom!

Muškarci ne vole kada pozajmiš njegovu maramicu i zamažeš ga svojim ružem.

Bezbrižne žene muškarcima nisu privlačne. Ne pokušavaj s njim razgovarati dok plešete. Kada muškarac želi plesati, onda želi isključivo da pleše.

Ako ti je potreban grudnjak, obavezno ga stavi. Takođe pripazi na to da ti najlonke ne budu naborane.

Ne miluj svoju pratnju u javnosti. Svaki otvoreni znak ljubavi nepristojan je, a njega posebno sramoti i ponižava.

Ne prisjećaj se s konobarom zabavnih anegdota koje si s nekim drugim muškarcem doživjela ranije.

Muškarci zaslužuju tvoju punu pažnju.

Ne zamaraj ga razgovorom o svojoj odjeći i nemoj pokušavati da mu opišeš svoju novu haljinu. Moraš mu ugoditi i laskati tako što ćeš s njim razgovarati o temama koje su njemu zanimljive.

Nemoj piti previše alkohola! Muškarac očekuje da zadržiš svoje dostojanstvo cijelu noć. Možda ti se čini kao da alkohol neke žene čini pametnijima, istina je da većina od njega poblesavi. Posljednja bi mu slamka bila da se onesvijestiš od previše alkohola!

Ne izazivaj sumnju razgovarajući s drugim muškarcima.