Savjeti za trudnice: Ova hrana ublažava jutarnju mučninu

Mnoge žene nakon što saznaju da su u drugom stanju počnu razmišljati o zdravijoj prehrani. Međutim, ako se jave jutarnje mučnine, moglo bi vam biti dosta teško ustrajati u promjeni prehrane.

No, postoje određene namirnice koje vam mogu pomoći u zaobilaženju jutarnje mučnine i omogućiti da dobijete dovoljno nutrijenata i energije za normalno funkcioniranje.

Nutricionistica Rosie Letts izdvaja sedam namirnica u slučaju da vas muče jutarnje mučnine.

Bilo šta hladno

Potražite utjehu u vašem frižideru i uzmite neku hladnu grickalicu da biste lakše prebrodili jutarnju mučninu. Idealno bi bilo da pojedete hladan jogurt ili ledene štapiće koje možete sami napraviti.

Limun

Voće puno vitamina C, folne kiseline i kalija može vam pomoći. Limunov okus i miris smiruju vaš želudac, a posebno je smirujuća šoljica vruće vode s limunom i đumbirom.

Supa

Ne postoji stanje u kojem vam supa neće barem malo pomoći i podići vas. Ona je ujedno odličan način za ubaciti proteine i povrće u prehranu ako smatrate da vam želudac ne bi mogao podnijeti krutu hranu.

Gazirana pića

Iako vam gazirana pića mogu pomoći u borbi s mučninom, pokušajte izbjegavati ona koja imaju visok udio šećera.

Tost

Ubacite namirnice s puno ugljikohidrata poput krekera i hljeba od cjelovitih žitarica. Takve namirnice održavaju nisku razinu šećera u krvi i jako su jednostavne za probaviti.

Keks od đumbira

Nedavna istraživanja pokazuju da bi đumbir mogao pomoći u smanjivanju jutarnje mučnine. Recepti za kekse od đumbira vrlo su jednostavni, a u malim količinama bi vam mogli pomoći.

Čaj od nane

Nana vrlo brzo smiruje osjećaj mučnine, a čaj od nane će vam pomoći u osjećaju nelagode u želucu.

Uz konzumaciju ovih namirnica, Rosie smatra i da je bitno da se pridržavate nekih općih savjeta koji bi vam mogli pomoći da što bezbolnije prođete kroz ovo razdoblje.

Jedite često i malo da biste održavali nivo šećera u krvi, a izbjegli osjećaj gladi ili prenatrpanosti. Pazite da pijete dovoljno tekućine i pokušajte osigurati barem osam sati sna svaku večer. Dosta ljudi uzima suplemente poput vitamina natašte ili s malim količinama tekućine, što može poremetiti vaš probavni sistem i pojačati mučninu. Ako uzimate bilo kakve dodatke prehrani, obavezno pijte dovoljno tekućine i pazite da ih ne uzimate na prazan želudac.