Savjeti za otklanjanje podočnjaka: KAKO SE RIJEŠITI TAMNIH KRUGOVA OKO OČIJU?

Veseljacima nećemo tražiti da ograniče svoje izlaske, niti studentima da prestanu da uče noću. Možda ne bi bilo zgoreg samo napomenuti da je zdravlje ipak važnije i od provoda i od fakulteta. Kako se većina ljudi bavi ovim problemom isključivo u estetskom smislu, evo nekoliko savjeta za vas.

Recepti za podočnjake, koji možete sami napraviti
Pomiješajte pola kašičice brzog pekarskog kvasca sa jednom kašičicom jogurta (voćni jogurt ne dolazi u obzir). Tapkajte ispod očiju vaticom ili čistom četkicom. Pustite da se smjesa osuši na licu i idite na spavanje. Ujutro samo dobro isperite lice.

Pronađite u prodavnicama zdrave hrane ili u prirodnim apotekama jastučiće sa sjemenom lana, i držite ispod očiju. Ovo bi trebalo da umanji naduvenost.

Stari lijek za naduvenost posle spavanja jeste umivanje hladnom vodom izjutra. Možete pribeći i korišćenju leda ako voda ne pomogne.

Čak i ako odlučite da se dobro odmorite i legnete na vrijeme, niste se osigurali od pojavljivanja podočnjaka. Potreban je opušten san, bez napetosti i tenzija. Kako ne možete jednostavno odlučiti da ostavite sve brige i probleme prije odlaska u krevet, primijenite neke prirodne lijekove za opuštanje. Tuširanje toplom vodom i mazanje eteričnim uljima mogu biti pravi lijek za dobro opuštanje i odmor.

Aromo-terapije raznim svijećama i mirišljavim lampama takođe se preporučuju, ali je možda mnogo bolje koristiti se jednim malim trikom.

Lavenda (lavendula, despić) potpomaže san, pa ako stavite nekoliko kapi lavendinog ulja u maramicu, a nju stavite u jastučnicu, veoma je moguće da ćete se tokom noći dobro opustiti.