Savjeti za idealan beauty san: Kako da se ujutru probudite sa osvježenom kožom i bez podočnjaka

Svaka žena bira da vejruje u snagu bjuti sna, pa ipak se i dalje povremeno bude otečene, nimalo svježe i lijepo nakon zdravog i kvalitetnog sna, međutim, postoji nekoliko korisnih savjeta, koji će naše spavanje učiniti znatno efikasnijim.

Prilagodite njegu svom tipu kože
Kako biste se svakog jutra budili svježi, a vaša koža izgledala zdravo i sjajno, bitno je da u svoju večernju rutinu uključite proizvode koji u svom sastavu imaju vitamin A, glikolnu kiselinu i peptide, koji tokom noći dubinski regenerišu kožu lica.

Spavajte u pravom položaju
Kada je bjuti san u pitanju, najbolje je da spavate na leđima, kako vaše lice ne bi ležalo nagnječeno na jastuku, jer vam se u tom slučaju koža neće borati i nećete dodatno oticati.

Miran san
Za efikasanu rutinu najvažniji je miran i zdrav san, što znači da ne bi trebalo da budete izloženi plavom svijetlu. Zato u spavaćoj sobi nema mjesta za TV, a telefon i kompjuter moraju biti isključeni, kako vas ne bi ometali tokom sna.

Detaljno očistite lice
Da biste se probudile bez raznih promjena na koži, važno je da imate na umu da je neophodno da detaljno očistite lice od šminke i prljavštine koje su se tokom dana nakupile.

Dovoljno sna
Za bjuti san je važno da spavate kvalitetno barem 8 sati, a posebno je bitno da legnete na vrijeme, odnosno oko 11h i ustanete u 7, jer osim što utiče na ljepotu ovaj sistem spavanja utiče i na vašu produktivnost!