Savjeti Franka Lipmana za dug i zdrav život: IZA NJEGA STOJI NA HILJADE IZLIJEČENIH PACIJENATA!

Psiholog Frank Lipman, koji je uspioeo da izliječi na hiljade ljudi koji su se našli u začarnom krugu depresije, govori o tome koliko je volja koju razvijemo bitna za oporavak i kreiranje uspješnog života.

Kod njega su se liječili i pacijenti oboljeli od najtežih bolesti, poput raka, a zahvaljujući njemu i pozitivnim mislima su uspjeli da prebrode najteže trenutke. Istraživanje je pokazalo da pozitivan stav može u mnogome da preokrene čitav tok bolesti.

“Jedite manje, smijte se više, uhvatite se u koštac sa stresom, dobro spavajte”, parola je kojom se on vodi. On kaže da “treba usvojiti tri slijedeća pravila, “koja že biti presudna da prgrlite kvalitetniji život”

Fizička akivnost

Vježbanje je ključno za vitlnost organizma. Bilo koja akivnost je dobro došla, ako ne volite naporne treninge, šetajte barem pola sata dnevno.

“Kako starimo, postaje teže oporaviti se nakon povreda. Zbog toga je važno biti u pokretu”, kaže on.

Kontrolisani stres

“Ni život bez stresa nije dobar za nas”.

Ova ideja “malog stresa” obuhvata širok spektar naleta vježbi visokog intenziteta, toplih i hladnih temperatura i gladi. Sve su to načini na koje možemo izložiti svoje tijelo maloj količini stresa i podstaći dugovječnost.

“Oni malo naprežu vaše tijelo, to je dovoljno da stimulišu ono što neki sada nazivaju genima dugog života.”

Ne shvatajte život previše ozbiljno

Posljednji savjet Lipmana i možda najvažniji je da se sjetite da je najvažnije uživati u svakoj sekundi života. Sretna osoba je zdrava osoba. Pozitivne misli su ključ svakog izliječenja. Svako može da pronađe nešto u čemu uživa i što ga raduje. A to je dovoljno za dugovječnost.

error: Content is protected !!