SAVJETI FILMSKIH DIVA: Tajne za ljepotu najpoželjnijih žena svijeta

Iako su za izgled svjetskih diva uglavnom zaduženi brojni stilisti, modni kreatori, kozmetičari, šminkeri i fitness treneri – u svakodnevnom životu i one su samo žene. Kada je o ljepoti riječ, i one imaju svoje male tajne, i nimalo spektakularne, već sasvim jednostavne, no vrlo učinkovite savjete i recepte. I one, kao i obične žene, sredstva za ljepotu često pronalaze u svojim kuhinjama umjesto na policama glamuroznih dućana. I na njihovim se listama preparata za ljepotu nalaze domaći pripravci od sasvim običnih jabuka, jagoda, kivija, krompira ili rajčice.

Tajne njihovih savršenih tjelesnih proporcija kriju se pak u redovnom đogingu, te kursevima fitnesa ili joge, u čemu ih također nije nimalo teško kopirati.

 Sandra Bullock se zaklinje u jabuke

Sandra Bullock zaklinje se u jabuke. Jedna jabuka dnevno pomaže joj sačuvati ljepotu iznutra, a ploške sirovih jabuka, kojima trlja lice jednom sedmično, izvana. Zahvaljujući prirodnim jabučnim kiselinama koje uvjetuju lagani peeling, njeno je lice svježe, glatko i sjajno.

Suprotno očekivanjima, Salma Hayek ujutro ne koristi nikakvo sredstvo za čišćenje kože, već svoje lice i vrat samo ispljuska hladnom vodom.

Catherine Zeta Jones pažnju plijeni ne samo svojom ljepotom, već i svojim osmijehom. Tajna njenih biserno bijelih zubi leži u prastarom receptu njene bake. Catherine jednom tjedno izbjeljuje zube pireom od jagoda spremljenim u svojoj kuhinji.

Ornella Mutti vjeruje kiviju

Ornella Mutti gotovo da uopće ne koristi kupljena kozmetička sredstva, već ih spravlja sama. Njena je tajna maska od gnječenog kivija pomiješanog sa čajnom kašičicom meda i malo jogurta. Masku treba nanijeti i držati na licu oko 20 minuta.

Kako se još uvijek bori s aknama i prištićima, mlađahna Natalie Portman svaki dan lice nježno istrlja ploškama sirovog krompira, koji ne samo da je vrlo učinkovit u borbi protiv spomenutih problema, već i kožu njenog lica čini glatkom i sjajnom.

Kriške sirovog krompira predstavljaju malu tajnu i jedne od najljepših žena svijeta, Cindy Crawford, koja ih stavlja na oči kako bi se riješila podočnjaka i ispeglala sitne bore.

Sharon Stone također smatra da ljepote nema bez zdravog i aktivnog života, pa dan počinje jutarnjim joggingom. Među tajne njene ljepote i savršenog stasa ulazi još i vegetarijanska prehrana, te ayurweda tretmani.

(aura.ba)