Savjet bijelih magova pomoći će vam da popravite finansijsku situaciju: Napravite magičnu hamajliju za uvijek pun novčanik!

Saberite datum svog rođenja, a zatim ga svedite na jednocifren broj. Izaberite jednu novčanicu čiji serijski broj započinje tim brojem. Biće još bolje ako prve četiri cifre serijeskog broja na novčanici sadrže vaš datum rođenja. Bitno je da na novčanici pronađete što više brojeva koji imaju za vas neko posebno simbolično značenje – tako će vam ona biti sretnija

Ukoliko želite da u novčaniku i na bankovnom računu uvijek imate pozamašnu sumu novca, onda to morate i privući. Postoji mnogo rituala i amajlija za privlačenje novca, ali mi ćemo vas ovog puta upoznati sa onima koji se odnose na same monete.

Prema riječima ezoteričara, novac najbolje privlači novac, pa je zbog toga najbolje napraviti magičnu novčanicu, koja se ne troši, već se uvijek čuva u novčaniku.

 Sretna novčanica

Prema pravilima svemira, sve se najprije stvara na duhovnom planu kako bi se ostvarilo i na onom materijalnom. Naime, amajlija u vašem novčaniku će na energetskom nivou privući obilje, i novac će početi da vam pristiže na čudesan način.

Sretnu novčanicu možete odabrati na više načina. Najprije, saberite datum svog rođenja, a zatim ga svedite na jednocifren broj. Izaberite onu novčanicu čiji serijski broj započinje tim brojem. Biće još bolje ako prve četiri cifre serijeskog broja na novčanici sadrže vaš datum rođenja. Bitno je da na novčanici pronađete što više brojeva koji imaju za vas neko posebno simbolično značenje – tako će vam ona biti sretnija.

I istočnjački Feng Šui ima svoju teoriju kad je riječ o privlačenju novca. S obzirom da se feng šui brojevi 8 i 9 smatraju izuzetno sretnim, dobro je da se nađu na početku serijskog broja vaše novčanice. Savršeno je ako se u kombinaciji brojeva nađu tri osmice ili tri devetke jedna do druge.

Kada je riječ o sretnim kombinacijama, možete se poslužiti i numerologijom. Naime, svako slovo ima i svoj numerološki broj. U tom slučaju, možete naći novčanicu na kojoj će jednostavno stajati riječ „bogata“ (numerički niz – 273141). Kojim slovima pripadaju koji brojevi:

A,I,J,Q,Y: 1

C,Ć,Č,G,L,S,Š: 3

D,Đ,LJ,M,T: 4

E,H,N,X: 5

NJ,U,V,W: 6

O,Z,Ž: 7

F, P: 8

Također možete da se ngledano da odaberete novčanicu na kojoj se nalaze slova vašeg imena, prezimena ili nadimka. Novčanicu možete čuvati u posebnom odjeljku s ostalima ili je držati u nekoj ladici.

 Novac i narodna vjerovanja

U svim narodima svijeta postoje određena vjerovanja vezana za novac, pa smo za vas izdvojili ona najzanimljivija.

  1. Kad vas idući put zasvrbi lijevi dlan, prođite njime po kosi i izgovorite: „Koliko vlasi, toliko zlatnih dukata“.
  2. Džepove odjeće koja se van sezone ostavlja u ormar napunite sitnim papirnatim novčanicama.
  3. Sav novac u novčaniku treba biti glavnom stranom okrenut prema svom gazdi, dakle vama.
  4. Da bi u kući bilo novca, metlu treba postaviti drškom prema dolje.
  5. Jesen je vrijeme kada rastu hrastovi plodovi, pa ako želite da imate punu kuću novca, pokupite žirove koje pronađete na tlu, odnesite ih u kuću, stavite u zdjelu i izgovorite: „Ovo nisu plodovi prirode, ovo su moji dukati. Koliko žirova, toliko zlatnika.“
  6. U kući treba godinu dana čuvati krupnu novčanicu koja će se napuniti vašom emergijom i početi privlačiti novac.
  7. Novac dobijen na kocki, zarađen nepošteno, pronađen ili poderan, ne donosi sreću i zato se ne treba zadržavati u vašem novčaniku. Podijelite ga sirotinji i ga brzo potrošite.