Sarajlija Suad Hamzić tvrdi: KAO PILOT IMAO SAM SUSRETE SA NLO-in IZNAD BIHAĆA, KARLOVCA I PLAŠKOG!

Penzionisani Titov pilot kaže da je tri puta na svoje oči vidio leteće objekte koje niko nije mogao objasniti
Sredinom osamdesetih godina, u Zapovjedništvu ratnog vazduhoplovstva u Beogradu, uspostavljena je organizacija koja se bavila susretima pilota tadašnje JNA s neidentificiranim letećim objektima.

Bili su primorani na takav potez zato što su se piloti često susretali na nebu s letećim objektima čiju strukturu i brzinu nisu mogli objasniti. Tako, u razgovoru za Novosti, govori penzionisani pukovnik Suad Hamzić. Ovaj rođeni Sarajlija tvrdi da je lično imao tri bliska susreta s letećim tanjurima.

“Najupečatljiviji mi je ostao onaj od 20. avgusta 1970. godine, kada sam u dvosjedu Mig 21 s pilotom Dušanom Stipićem imao bliski susret s takvom letjelicom iznad Plaškog. Poslali su nas nakon uzbune radarskog centra i vrlo brzo smo uspostavili vizuelni kontakt s objektom, vrlo velikim, koji je isijavao svjetlost.

Penjali smo se nadzvučnom brzinom, ali nikako mu nismo mogli procijeniti visinu. Procijenio sam da je na nekih 22.000 metara, a u jednom trenutku je taj lebdeći objekt kojeg smo gledali ubrzao i nestao. Izgubio se i s radara”, priča on.

Dodaje Hamzić i da je nekoliko mjeseci kasnije sličan objekt lebdio iznad aerodrome u Bihaću, a nakon što ga je ugledala grupa pilota za zemlje je nestao na isti način.
Početkom 1974. godine tokom noćnog leta oko Karlovca, prisjeća se Hamzić, proletio je pored svjetlećeg NLO-a.