Sarajlija Samir T. umalo nije ostao bez braka, porodice i firme: Kad ljubavnicin sihir „pokupi“ nedužno osmogodišnje dijete

  Zamislite kada osmogodišnji sin dotrči iz kupatila i kaže kako mu je opet dolazio majmun, rugao mu se u lice dok je prao zube, skakao mu iza leđa, i govorio mu da ga ne vole tata, mama, učiteljica, drugovi u školi…

Samir T. je relativno mlad čovjek, gazi kroz četrdesetu, izuzetno je uspješan u karijeri. I privatno je ostvario sve što je potrebno čovjeku da kaže da je zadovoljan. Formirao je porodicu, dobio sina i kćerku, otkupio stan, biznis u uslužnim djelatnostima je cvjetao iz godine u godinu. Imao je razloga da uistinu bude sretan, jer je njegov život bio ispunjen različitim sadržajima i ciljevima.

Sve to umalo nije izgubio. Bio je na dobrom putu da nakon 12 godina bračne harmonije sve postane pepeo i dim. „Slamka spasa“ bila mu je majka koja je stupila u kontakt sa bijelim magom Adom Sarajlijom. Bilo joj je sumnjivo odkuda u saksiji cvijeća smotuljak, umotan u obični papir, na kojem su bili ispisani neki čudni simboli, kao da su arapska slova.

U kandžama

Brižna majka teško se mirila sa sve većom neslogom u braku njenog sina jedinca, nenormalnim ponašanjem njenog unuka, učestalim bolestima, besparicom i sinovim propadanjem. Zamolila je Samira da odu zajedno kod Ade Sarajlije.

–              Vi ste u kontaktu sa jednom mlađom osobom, svijetle kose i svijetlih očiju, visoka, zgodna, šarmantna… Ona nije bacila oko na vas iz ljubavi, nego radi interesa. Treba joj posao, karijera, sigurnost… Sa vama je to sve imala u planu da ostvari. Upali ste u kandže njene „ljubavne magije“, zbog koje ste trebali da ostavite i ženu, i djecu, i roditelje… Tokom minulih pet do šest mjeseci vi ste postali njen rob samo nekih 15 do 20 posto. Ali, je nažalost, sihir „pokupio“ vaš sin. Dijete je nesvjesno kupilo negativnu energiju u dnevnom boravku, kupatilu, garaži… Na svim tim mjestima su postavljani sihiri – govorio je Ado, nakon što je gledao u tarot i numereloške analize.

Oboje su skamanjeni; majka šokirana jer je mislila da Ado „lupeta gluposti“, a Samir vidno potrešen, samo je upitao:

–              Ima li spasa?

Nekoliko minuta mučnih scena. Majka skoro gubi svijest, graške znoja joj se slijevaju niz čelo, glas drhti, suze same naviru… nakon što je Samir potvrdio da je svaka riječ bijelog maga istinita, njeno majčinsko srce treperi. Brine i za sina, i za unuka, i za snahu, i za unuku…

Utješio ih je Ado Sarajlija čvrsto garantujući da će se ukloniti sihir iz Samirove kuće, ali da će to potrajati, te da je najvažnije da se sve to skine sa djeteta.

Bir illadž voda

Ado ih je posebno upozorio da u bravi koju ne koriste u garaži pogledaju šta se nalazi, te da to mjesto posebno očiste njegovom „bir illadž vodom“.

–              I tamo smo pronašli smotuljak sa kosom u zemlji i ljuski od jaja – ispričao je slijedećeg dana Samir, koji je zajedno sa sinom i ukućanima na tretmane kod Ade dolazio skoro pet mjeseci, a nije se odvajao od hamajlija zaštitnica za kuću, zdravlje i nafaku.

Danas se polako njegov život normalizuje, ponovo je zavladala bračna i porodilna harmonija, vratila se nafaka i u biznisu.

–              Nisam bio sklon varanju supruge, ali eto desilo se. Ta djevojka je bila mlada, lijepa, šarmantna, izazovna…. Pao sam u iskušenje računajući da da će to trajati samo jednu noć, ali nije. Zaljubio sam se i bez nje nisam mogao. Naravno, trpila je porodica, firma – priča Samir.

Za to vrijeme njegov život je poprimio dramatične i bolne tokove. U kući haos, sa suprugom se svađao oko svake sitnice. Već su počeli razgovarati o razvodu. Supruga je sve češće odlazila kod svojih roditelja u Gradačac. Skoro svaki vikend bi s djecom odlazila u rodni kraj, a on bi svoju ljubavnicu dovodio u stan.  U ta dva dana beskrajne ljepote sa ljubavnicim, zaboravljao bi na sve probleme, koji su ga pritiskali svakodnevno u kući. Čas bolesna kćerka, čas supruga, čas on, a sin je bio totalno izgubljen.

–              Zamislite kada osmogodišnji sin dotrči iz kupatila i kaže kako mu je opet dolazio majmun, rugao mu se u lice dok je prao zube, skakao mu iza leđa, i govorio mu da ga ne vole tata, mama, učiteljica, drugovi u školi… – iznosi nam neke detalje iz veoma bolnog i turbulentnog perioda u njegovom životu.

Dodaje, kako su se oko njegovog sina počeli baviti pedagozi, socijalni radnici, psihijatri… Od odlikaša i veoma pametnog dječaka, preko noći je postao jediničar i totalno odsutan dječak. Stalno je bio u strahovima jer viđao neke čudne ljude ili ih sanja, nije ništa jeo…

Ispostavilo se da su ljekari u pravu, da je dijete mentalno i fizički, po njihovim analizama i testovima, potpuno zdravo. Ali, oni nisu znali za sihir. Dječak je, kako kaže, bijeli mag, „pokupio“ očev sihir!

Komentari

komentara