Sarajka Adela Mahmutović: Stigli nalazi, RAKA NEMA!

Popularna Sarajka Adela Mahmutović obradovala je danas svoju armiju fanova, obrativši im se putem svog FB profila sa viješću da je izliječila rak. Oni upućeniji znaju da se Adela već neko vrijeme borila s teškom bolešću. O svom putu izliječenja, jedini intervju dala je za magazin Aura kojeg se možete podsjetiti na ovom linku.

Za portal aura.ba Adela kaže: Borba sa kancerom započela je prije tri godine. Prvi je bio na materici. U međuvremenu, izgubila sam tri drugarice. Moju Jacu, Almu i Nejricu. Sve četiri smo dobile kancer u razmacima od po mjesec dana. Dok su bile hrabre i istrajne, uspijevale su da ostanu na nogama u borbi sa nemani. Onda su se umorile i borba je prestala…Ja sam, izgubivši prvo Jacu rahmetli, rekla sebi, nećeš vala i mene uzeti.

Borila sam kao vojnik i spartanac pune tri godine. Padala sam zaista često. Sjeckali su me bezbroj puta i odstranjivali dijelove..ali sam rekla sebi, dok god sjeckaju ja sam živa. Motivišem druge svakodnevno. Dajem im podstrek i pomažem da ne posustanu. Moć uma i psihe je pola izlječenja, odgovorno tvrdim to. Ja sam uspjela vlastitim kreiranjem i snagom psihe svjedočiti svom izlječenju. Metastaza nema više. Napisala sam detaljno u svojoj knjizi na koji način sam se borila. Želim ostaviti pisani trag svima koji prolaze borbu zvanu kancer! Rak nije kraj, to je samo borba koju možete svi dobiti ako vjerujete. Moje misli su postale moja realnost!! Moje kreiranje je moja manifestacija danas. Svi će uskoro imati priliku čitati moju knjigu i pomoći sebi – kaže Adela.

(E. K./aura.ba)