Sarajevski fitoterapeut Denis Jurišić ima biljnu terapiju koja daje odlične rezultate kod liječenja išijasa: „DI COX“ JE MAJKA SVIH KREMA ZA IŠIJAS

 Uz ovaj izuzetno učinkovit preparat išijatične tegobe, koriste se još kreme, gelovi i čajevi. U zavisn osti od „težine slučaja“ tegobe trajno nestaju u periodu od sedam dana do nekoliko mjeseci i – nikada se više ne vraćaju

 

Termin išijas se odnosi na bol u donjem dijelu leđa, u predjelu zadnjice i nogu koji se javlja usljed priklještenog ili iziritiranog bedrenog živca – najvećeg i najdebljeg živca u ljudskom tijelu. To je vrsta  neuralgije, odnosno bol koji se javlja u području inervacije živca. Radi se o bolovima koji nastaju zbog pritiska na ishijadični živac na mjestu na kojem on izlazi iz leđne moždine. Pritisak ponekad može biti posljedica spondiloze ili prolapsa diska.

Pored onesposobljavajućeg bola, oni koji pate od išijasa takođe mogu trpiti i utrnulost ili peckanje u nogama. Zvanična, kao i alternativna medicina nude određena rješenja da se olakšaju išojatične tegobe. Međutim, vrlo često efekti tih terapija su kratkotrajni.

Sarajevski fitoterapeut Denis Jurišić ima biljnu terapiju koja daje odlične rezultate kod liječenja išijasa. To najbolje potvrđuju istinite priče nekoliko njegovih pacijenata.

H. Alić, Zenica: DA SE NE UREKNEM, ZDRAVA SAM „K'O BETON“!

Pet godina sam muku mučila sa išijasom, ali sa koljenom. Sve na desnoj strani; vraćao se, prolazio… Kao da ga je neko slao svakog proljeća i jeseni, pa čak i u sred ljeta. Prošle godine prešao je i na lijevu nogu. Bilo je dana kada se nisam mogla pomjeriti, kad bi žignulo ili zaboljelo, imala sam osjećaj da udara i u kosu, a suze kipte od bola. Uz sve to, koljeno je klecalo, oteklo, i ono boljelo.

Kljukala sam se tabletama, mazala se kremama, radila vježbe, privijala obloge… Sve je kratko pomagalo, tek ublažavalo tegobe…

Inače, gospođa Alić je frizerka. Zbog išijasa i oštećene hrrskavice u koljenu, kaže, na pola je bila invalid.

Denisovu terapiju mi je poručio prijatelj iz Janje, kojem je za kratko vrijeme uz pomoć „Omosintexa“ obnovio hrskavicu. Ja sam prvo počela terapije za išijas. Koristila sam „Dicox“ kremu. Ona vam je majka svih krema, za sedam dana sam bila kao nova. Uz „Dicox“ još sam koristila jedno ulje, čaj i dvije kreme i kapi za išijas. Ukupno sam potrošila dvije terapije, i evo me danas sam „k'o beton“, mogu trčati maraton (kuca u drvo da se ne urekne).

Nakon što se uvjerila u učinkovitost Jurišićevih terapija za išijas, naša sagovornica je započela i sa terapijama za oteklo koljeno i oštećenu hrskavicu. Prvo je, kaže, koristila neke preparate za detoksikaciju; trebalo je izbaciti vodu iz koljena. Jedno vrijeme je koristila „Reatrex“, a nakon toga je 40 dana uzimala čudovtorni „Omosintex“, biljni lijek koji podmlađuje hrskavicu. Priznaje da nije bila optimista, ali kada se uvjerila da otok spada, a koljeno pokretljivije, nastavila je liječenje. Uzimala je bocu po bocu „Omosintexa“, ukupno četiri terapije.

–             Imam osjećaj da sam kao djevojka od 18 ljeta, a ne nana od 58 godina – uz osmijeh zadovoljstva kazala nam je ova Zeničanka.

 Nusret V.: UMALO DA ME NE OPERIŠU…

Sa nepunih 38 godina Nusret V., zanatlija iz sarajevskog naselja Buća Potoka susreo se sa dijagnozom išijasa. Bilo je to, kaže, u proljeće 2015. Godine. Bez ljekarske pomoći, na svoju ruku, trpio bol, masirao se oblogama i inatio bolu. U jesen te godine morao je zatražiti ljekarsku pomoć. Kaže, veoma brzo su mu dijagnosticirali išijas, propisali terapiju, dali savjete kako da se ponaša i šta da promijeni u režimu ishrane.

–             Moj doktor mi je rekao da se kod ovog oboljenja moram naoružati i strpljenjem, ali i da moram biti pripremljen na teže probleme, pogotovo ako se išijas bude javljao češće – kazuje naš sagovornik i dodaje kako ga je upozorio „da bi mu zdravlje leđa trebalo biti prvi i osnovni prioritet.

Taj drugi „napad“ Nusret je pobijedio u roku od nekih petnaest dana. I taman kada je bio zaboravio na muke, išijas je opet „podivljao“. Samo je počelo „probadati“ duž cijele desne strane. Kaže, da nikada neće zaboraviti trenutaka kada je jauknuo od bola i ostao ukočen. Krenuo je na posao, sageo se da zaveže pertlu.

–             Suze krenu od bola. Bukvalno me supruga vukla po podu do kreveta. Tada sam bukvalno ostao prikovan za postelju dva mjeseca. Ljekari su već bili zabrinutiji, spominjali su  operaciju, jer ako pritisak na živac traje duže od šest sedmica, po njihovom jedino rješenje je hirurška intervencija.

Uslijedio je period mirovanja bolesti, da bi s prvim danima proljeća ponovo buknula. Tog trećeg puta bili su najteži bolovi, od kojih nije imao mirnog sna u komadu od bar sat vremena. Skoro četiri mjeseca „u komadu“ je koristio razne kreme, obloge, injekcije, vježbao… Olakšanje na sat dva, pa opet tegobe.

–             Stotinu čuda sam isprobao, ali bez vidnijih rezultata. Skoro da sam se pomirio sa operacijom, kada mi je supruga predložila da poklušamo kod travara Denisa Jurišića. Bez razmišljanja sam pristao. Kad boli, čovjek ne bira lijek, ni metodu – priča nam Nusret.

Nije puno trošio riječi u razgovoru sa Jurišićem. Kaže, bio je svjestan da nema šta izgubiti. Gore mu ne može biti, a ako ne bude nikakviog pomaka, znao je da mu slijedi – opertativni zahvat.

–             Dao mi je „Dicox“, dvije kreme i ulja za išijas i vrlo autoritativno kazao da ću po slijedeću terapiju za petnaestak dana doći na svojim  nogama i sa svojim automobilom. I zaista je tako bilo. Već nakon pet dana počelo je popuštati, a nakon dvije sedmice skoro da nije ni bilo traga išijasu. Zaista sam Denisu otišao samostalno po drugu terapiju, pružio mu ruku, čestitao i kazao „moj spasitelju“. Od tada nikada mi se više išijas nije vratio – kazao nam je Nusret V.

NOVO: Kapi za reumatska oboljenja

Ovih dana Denis Jurišić je predstavio svoj novi prirodni preparat za reumatska oboljenja. Nazvao ga je „Kapi za reumatska oboljenja“. Naravno, receptura je strogo čuvana biljna tajna, ali se zasniva na tradicionalnim recepturama narodne medicine koje su u dosluhu sa najnovijim medicinskim dostignućima, saznanjima i preporukama.

–             Ove kapi sam testirao skoro dvije godine i veoma efikasno i učinkovito su se pokazale kod reume, išijasa, diskus hernije, pa čak i kod moždanog udara – kaže sarajevski fitoterapeut.

Uzimaju se dva puta po jedna čajna kašika u šolji čaja od kunice (ujutro i nasveče). Koriste se kao pomoća terapija u kombinaciji sa kremama i gelovima iz Denisove „biljne apoteke“.

 

Komentari

komentara

error: Content is protected !!