SARAJEVSKE RAZGLEDNICE: Ciganka me omađijala pogledom i umjesto marke „uzela“ mi 600 KM!

Tehnika ciganske hipnoze prisutna i u BiH! Jedan pogled je dovoljan da dobrovoljno ostanete bez zlata i novca! Savjet: Ne puštajte ih u kuću, ne dajite im svoj dlan u ruke, ne slušajte šta govore i ne gledajte ih direktno u oči. Nisu svi cigani crnomagijaši ali kako ne znamo ko jeste, a ko nije, najbolje ih je sve ignorisati. Prosjačenje je ionako zakonom zabranjeno.

– Nakon što sam kupio poklon za rođendan svojoj trogodišnjoj kćerkici, shvatio sam da mi nije preostalo dovoljno novca da natočim gorivo, pokupim tortu i poplaćam još neke sitnice. Produžio sam do bankomata i podigao 600 maraka, da budem miran i preko vikenda. Spustio se do parkinga i krenuo do automobila. Odjednom se ispred mene našla ciganka.

– Daaaj mi pola marke – razvukla je, motajući se oko mene.

– Ignorišući je, ušao sam u automobil. Zbog sparine, odmah sam otvorio prozor. Ona se odmah našla pored.

– Daaj mi pola marke, makar deset feninga.

– Nisam čovjek koji inače obraća pažnju na prosjake, svoje humanitarne aktivnosti usmjeravam na druga mjesta. Ali, izvukoh pola marke i dadoh joj.

– Taman da krenem, opet se začu: Daaj mi još pola marke, tako ti svega….

– Nisam je ni razumio šta priča, čime me zaklinje ali, dadoh joj marku. Da je skinem s vrata.

– Ama daj mi još dvije, imam sitnu djecu…nastavljala je ona sa žalopojkom.

– Dadoh joj dvije, pa pet, pa deset. U jednom momentu, nešto kao da me zabljesnu pred očima. Kao da sam bio nekoliko sekundi hipnotisan, pa dođoh sebi. Trepnem nekoliko puta, pogled na prazan novčanik me otrijezni. Nigdje onih 600 KM! Izletim uiz auta, a ona ciganka ubrzanim hodom odmiče od mene. U rukama novčanice što sam joj ja lično u neznanju izdavao iz novčanika. Potrčim, otmem, zaprijetim policijom, a ona ode pokunjena, začuđena što sam tako brzo došao sebi.

S ovim riječima, uputio nas je u svoje brige Sarajlija Izet N., 37-godišnji privatni poduzetnik s molbom da mu pomognemo razriješiti misteriju koja se odigrala prije nekoliko dana na parkingu jednog tržnog centra u općini Centar.

– Od tog dana, ja ne spavam. Ne vjerujem u magiju ni hipnozu niti sam kad imao dodira s nečim sličnim, ali me ovo prestrašilo. Nije mi otela pare, ona me natjerala da joj ih sam predam. upravljala je mojim mislima i ne znam kako joj je to pošlo za rukom. Možda očima, možda nekom bajalicom koju je izgovorila…sad kad vidim prosjake i kilometar daleko, uspaničim se, počnem da bježim. Ne znam šta su sve u stanju, a zanima me. Ne bih volio da se ovo bilo kome desi – požalio se istraumirani Izet Aurinim novinarima.

Njegovo neugodno iskustvo smo podijelili s ezoteristima koji su bili spremni da pričaju na ovu temu. Evo šta oni kažu.

  Ezoterista Zoran Petrović Šumadinac: Ne gledajte ih, ne slušajte i ne dajite im svoj dlan da vam faletaju!

Cigani su najsujevjerniji narod na svijetu i može se reći i najmisteriozniji pošto im je teško ući u trag. Svi pokušaji etnologa da shvate i obuhvate njihovu tradiciju i vjerovanja ostali su više manje bez uspjeha. No, ono što su ipak uspjeli prikupiti dovoljno dočarava njihov magijski svijet u kojem najznačajnije mjesto ima Drabarni ili vračara. Svoj status stiče uplivom više sile.

Osim vještine da proriče sudbinu Drabarni umije sastavljati čini i raščinjavati ih. Kad poželi da napakosti nečijem neprijatelju potražit će određenu travu koja raste na raskršću i baciti je na dušmanov prag. Nagazi li je ta osoba, desit će mu se upravo ono što je ona poželjela. Od davnina se zna da su ciganske magije najopasnije te ih najbolje pored, hodža i derviša, znaju skinuti upravo one same.

U sela ili u gradove idu samo one Ciganke koje dobro baju i gataju da bi ženama ali i muškarcima lakovjernim skidale uroke i bajale za ljubav i sreću. Po romskom vjerovanju, kad žena zlog pogleda gleda nekog lijepog čovjeka, može mu “naškoditi od očiju”, a to su objašnjavale i drugim izrazima poput “pojede ga očima”, “udari ga na oči”.

Već skoro jedan vijek najbolje ciganske vračare idu po selima i gradovima kako bi gledali po narodu po kućama ali najviše po ulicama. Prolaznicima se obraćaju: Daj da ti pogledam u dlan, sreća te napustila, vidim ja, prati te bolest…a sa tim riječima nafatavaju lakovjerne.

Takve ciganske vračare za kratko vrijeme umiju da vas zavedu tako da im date i ono što nikada nikome ne biste dali. Tek po njihovom odlasku, shvatate da ste  u stvari dobrovoljno opljačkani.

Sad, postoji nešto što se zove: Tehnika ciganske  hipnoze. Za manipulaciju svjesnosti žrtava, cigani od antičkih vremena koriste hipnozu, čija je tehnika uglavnom njima poznata i prenosi se s roditelja na djecu.

Zaustave osobu i postave joj bilo kakvo pitanje, naprimjer: “Koliko je sati”? Bitno im je samo da ostvare kontakt sa vama.Zatim vas uvode u trans. Pričaju monotono, uglavnom vas diraju po ruci, gledaju u dlan. Kada se žrtva opusti, počevši vjerovati u riječi ciganke, onda ona primjenjuje izravnu cigansku hipnozu s manipulacijom svijesti. Ciganka odmah počinje mrmljati nešto brzo i jednolično, a njen govor postaje toliko nejasan da potencijalna žrtva više ne može izdvojiti riječi. Ne suočavajući se sa tako značajnom količinom informacija, ljudski mozak obično pada u neku vrstu transa, a potencijalna žrtva već više ne razumije ništa. Tek poslije izvjesnog vremena žrtva spoznaje da je ostala bez novca ili neke druge vrijednosti.

Savjet: Ne puštajte ih u kuću, ne dajite im svoj dlan u ruke, ne slušajte šta govore i ne gledajte ih direktno u oči. Nisu svi cigani stručni u “dobronamjernom otimanju”, ali pošto niko od nas ne zna ko jeste, najbolje ih je sve ignorisati. Prosjačenje je ionako zakonom zabranjeno.

Vidovita Lea: Mogu napraviti velike probleme!

Ciganska magija je vrlo jaka i na tu temu bi se svašta moglo reći. Naravno da su oni spremni da čovjeku zavrte mozak pa žrtva radi stvari koje oni žele da vi radite. Žrtva uglavnom ničeg nije svjesna.

Teško je reći je li to hipnoza ali sigurno da su to neke jake sile koje precizno ne zna niko osim njih samih, jer se njihova magija prenosi sa koljena na koljeno. Uglavnom nane “znanje” prenose na unuke ili kćerke, zavisi ko je od njih predodređen za to.

Ne zna svaka ciganka te specijalne čini ali i kod njih je toga sve manje, gube se običaji ali, ipak postoji veliki broj onih koji vam mogu napraviti velike probleme. Osim što od vas mogu izvući novac i druge dragocjenosti, mogu napraviti i teže stvari. Znam dosta slučajeva iz prakse gdje su mi dolazili ljudi poluludi od ciganskih vradžbina.

Čovjek ostavi ženu i djecu, razvede se, razboli, a sve zbog njihove magije.

Nina Zuko, tarot majstor: Sretan je onaj ko s njima nema posla!

Cigani mogu veoma lako omađijati čovjeka. Čovjek iz ove priče je još dobro prošao, novac je vratio i sretan je da nije na njega bacila kakve druge “đakonije”.

Riječ je o takozvanoj trenutnoj hipnozi. Imaju oni svoje znakove, rituale, znaju obići nekoliko kuća i na njima ostaviti znakove koje samo oni vide i razaznaju. Najbolje ih je i ne gledati, ne slušati, ne dozvoliti da vas isprepadaju..

Izgovaraju riječi na svom jeziku, brzo, bacaju vas u trans, a da niste ni svjesni toga. Mada, magija ovih sada cigana je slaba, najopasniji su mađarski, rumunski i poljski cigani. Oni vrlo brzo izgovaraju neke mantre koje blokiraju čovjekov um, tako da apsolutno vjeurjem čovjeku iz ove priče i ponavljam, sretan je što se to sve riješilo tako kako se riješilo.

Ljiljana Smiljanić, astrolog: S njima u posao ne ulazite

U cijelom svijetu postoji vjerovanje kako je ciganska magija jedna od najjačih. U našim krajevima cigani su nešto od čega se zazire. Riječi upućene u obliku bajalice uz demonsku energiju dolaze do onoga ko im se zamjera i taj čovjek postaje tijelo koje izvršava komande bez pogovora i potpuno prirodno.

Imala sam klijenta, gospođu Jelenu, ženu visoko obrazovanu iz medicinske struke, iz stare beogradske porodice koja je jednu šetnju po Beogradu skupo platila. Naime, zaustavila se da pogleda izlog kada joj je prišla ciganka i počela nuditi neku svoju robu.

– Pogledala me direktno i nešto rekla, a ja sam uzela kišobran od nje što je prodavala i u jednom momentu sam osjetila da moram da pokupujem sve što ona nudi. Kad sam sve pokupovala, povela sam je kući i iz stana joj dala zlato i sav novac iz novčanika, čak i dječiju kasicu.

Astrolog Ljiljana Smiljanić

– U sljedećem momentu, čujem, vrata se zatvaraju. ona je napustila moj stan, sa njom je otišla i magija. Osvješćujem se, shvatam šta sam uradila. Brinem šta će mi reći muž, djeca. Pa nepoznatu ženu sam dovela kući! Drhtavim nogama izlijećem vani, nje naravno nema.

– Pomislila sam da mi niko neće vjerovati, ali, u narednim danima, kćerka napušta fakultet, muž dobija otkaz, sin se hvata lošeg društva. Ja pobolijevam, dižem kredit za kreditom…rasprodajemo imovinu. Tada dolazim kod Ljiljane na tretmane, nakon kojih sanjam onu istu ciganku kako izlazi iz mog stana pa odlazi na groblje gdje zakopava moje zlato.

– Tačno sam u snu vidjela kako nad grobom izvodi neke rituale. Potražila sam grob sutradan i pronašla ga. U travi pored sam prepoznala svoju narukvicu, kasnije i ostali nakit. Od Ljiljane saznajem da je magija napravljena od strane ljubavnice mog muža. Htjela nas je uništiti, pa je naručila zlo od te ciganke. Moj muž joj je obećao da će se razvesti, ali kako nije, ta žena koristi cigansku magiju. Ljiljana me čupa iz zla, spašava – ispričala je Jelena za naš magazin.

– Ovo je samo jedan od primjera kako magija djeluje i kolio je razorna. Poručila bih onima koji se služe ciganskom pomoći da znaju da će cigani kad tad i njih zloupotrijebiti, jer oni to jednostavno tako rade, a za sve ostale, morate imati jake zaštite i ne gledajte ih u oči. Poznat mi je i slučaj čovjeka koji je ciganki dao 40 000 eura da mu sredi nešto na sudu, ali, izgubio je parnicu, a kad je potražio ciganku da vidi zašto nije ispunila obećanje, nije je mogao naći jer mu je iz glave izbrisano mejsto njenog boravka. Dakle, s njima u poslove ne ulazite – savjetuje Ljiljana.

(aura.ba)

 

Komentari

komentara