Sandra Alagić, vlasnica Beauty Haus Ellite frizerskog salona: Za mjesec dana – 10 kg manje!

Promijenila sam sebi radno vrijeme da bih mogla priuštiti doručak kako treba po planu, a ručak pravim i nosim sebi od kuće, znači nema više pice, fast fooda i svega nezdravog.

– Svima nama koji radimo po čitav dan i rastrzani smo između porodice i karijere, zbilja je teško uobročiti se, odlaziti na fitnes, spremati zdrave obroke. Jednostavno se nema vremena. A kilogrami se lijepe, kupe i onda odjednom, kad stanete na vagu ili pokušate navući omiljene traperice, nađete se u šoku – ovim je riječima svoju ispovijest o mršavljenju započela Bišćanka Sandra Alagić, vlasnica Beauty Haus Ellite frizerskog salona.

Pod svakodnevnim obavezama i stresom, Sandra nije ni primijetila da se udebljala. A onda je od prijateljice dobila vagu na poklon.

– Izvagam se ja onako. bezveze kad ona kazaljka skoči na 90 kilograma. Nije mi dobro bilo. Pa kad se nisam srušila na pod! Nikad ali nikad u životu nisam imala toliko kilograma; pa kad sam blizanke otišla roditi imala sam 88 kilograma. Brojka od 90 me natjerala da odem u teretanu i počnem mijenjati svoje navike – priča Sandra.

Bilo je teško ispočetka

Najpoznatiju bh. fitnes trenericu Sanitu Dizdarević Sandra je znala od ranije, te se odlazak kod nje sam nametnuo.

– Ja sam se sa Sanitom znala i prije nego što sam krenula kod nje na treninge u teretanu i koristiti njen plan ishrane. Mene je Sanita pozivala i ranije na trening ali ja sam to uvijek nešto izbjegavala, pravdala se kako nemam vremena jer radim po cijeli dan, a takav mi je posao da moram biti prisutna na poslu svo vrijeme.

– Međutim, kad sam vidjela tih 90 kilograma, odlučila sam momentalno da idem u teretanu i uzmem plan ishrane od. Bilo mi je jako teško prvu sedmicu dok se nisam navikla, a sad u teretanu idem svaki dan. Ili možda preskočim jedan dan u sedmici. Za mjesec dana sam skinula 10 kilograma. I osjećam se super, prezadovoljna sam sa svojim uspjehom što se tiče kilaže koju sam izgubila za mjesec dana.

Mršam, a ne gladujem

– Pitaju me mnogi da li sam gladna? Ne, uopšte nisam gladna ali nemam više onu želju za pretrpavanjem hranom. Promijenila sam sebi radno vrijeme da bih mogla priuštiti doručak kako treba po planu, a ručak pravim i nosim sebi od kuće, znači nema više pice, fast fooda i svega nezdravog. U biti, Sanitin plan ishrane je samo zdravo se hraniti. Ne jedem kruh ni slatko ali vjerujte da mi uopšte ta hrana i ne fali.

– Svakom bih preporučila da ako ništa drugo – a ono barem pokuša, jer doista taj osjećaj zadovoljstva se ne može mjeriti ni sa čim. Moji ukućani su svi promijenili svoje navike, mi kruh više ne kupujemo niti ga jedemo. I naravno, i dalje sam na planu ishrane i ne mislim stati dok ne skinem još minimum 10 kg. A i kad skinem tih 10, ne planiram da odustanem od treninga i zdrave ishrane – ispričala je Sandra.

Komentar Sanite Dizdarević: Od ležanja nema fajde!

Sanita Dizdarević

– Prije nekih godinu dana, Sandrina kćerka mi se javila na Instagramu raspitujući se za treninge. Tako je sve počelo, otišla sam kod njene mame Sandre na frizuru i vidjela da i ona ima problema sa kilogramima ali se nisam usudila ništa reći.

No, u međuvremenu je Sandra sama uvidjela da joj treba promjena i na kćerkin nagovor, započinje s treninzima. U početku je bila u velikim obavezama, deset godina je gradila karijeru, radila kao crnac da bi otvorila svoj salon i kad se sve to posložilo, ostali su kilogrami.

Na početku je trenirala redovno ali se nije držala plana ishrane tako da je to išlo bez nekih posebnih rezultata. Ono, ideš, a ne ideš. Tako da sam ja jednog dana odlučila to prekinuti.rekla sam idemo sad raditi na ishrani koja je 90 posto posla. Bezveze treniraš bez režima novog ishrane.

Sandra je pristala, dobila je plan ishranei napravili smo sjajan rezultat iako je bila veliki gurman. Ona je živi dokaz da kad ne pratiš ishranu – bezveze treniraš. Cilj nam je skinuti još tri do pet kilograma i onda to održavati. Umjesto pet, imat će tri treninga sedmično. Plan ishrane se zadržava, vikendom se jedan dan odabere da bude junk food. Ja sam Sandru naučila da obroke kuha, sprema u posude i nosi na posao. Ona radi po čitav dan i jede na poslu pa je to važno, nema više naručivanja pita, pica, ćevapa…Ona ustaje pola sata ranije radi kuhanja, ipak to nisu neki zahtjevni obroci.

Ona ima volju i elan, posebno sad kad se pogleda u ogledalo i vidi rezultat. Ako se trudiš, imaš želju – biće rezultata. Ako tražiš izgovore tipa ne mogu vani, kiša, prehladit ću se, upalit će mi se mišići….i ležiš kući s daljinskim u ruci, za godinu ćeš skupiti 20 kg viška.

Imam klijente koji rade po 15 sati al nađu 45 minuta u danu za fitnes. to je jedna lijepa i zdrava navika. razdrmate se, radite lijepe stvari za sebe, a kad je vama lijepo, i ljudima oko vas je lijepo – poručuje Dizdarević.