Samra Menzilović-Ćatić otkriva tajnu svog izgleda: Losion od puževe sluzi, kockice leda od mente i osam sati sna!

Dizajnerica, model, urednica i voditeljica, influenser, majka, supruga, prezentator mnogih regionalnih brendova, sve to je i mnogo više Samra Menzilović-Ćatić. Majka je srednoškolke Ajke i osnovca Isaka. 2005. godine bila je Miss Kantona Sarajevo te Druga pratilja miss BiH, a naši će čitatelji u ovoj diplomiranoj novinarki prepoznati i nekadašnju voditeljicu OBN emisije „Sto za 4“.

Samra je rođena u Sarajevu 10. marta 1984. godine, a sa Aurinim je čitateljima podijelila neke od svojih beauty rutina.
PUDER NE NOSIM KAD NE MORAM
Mnogo vremena posvećujem njezi kože jer sam ja osoba koja ima bas zahtjevan skin care, prvo jer sam u ozbiljnim godinama, drugo jer imam kožu koja zahtijeva puno njege. Ono osnovno je da ne nosim puder kad ne moram jer mi pore začepi i onda eto problema. Ujutro kad ustanem, kockice leda od mente su nešto za čim prvo posegnem, zatim masaža Gua Sha kamenom, nanosim losion od puževe sluzi, sačekam i tek onda makeup, ako imam neka snimanja. Navečer temeljito uklonim šminku, potom opet masaža i onda idu skin busteri koje koristim. Tretiram vrat i lice kao i kožu ruku.
Žena sam koja je o svojim estetskim tretmanima javno govorila, pa sam tako i javno progovorila o botoxu. Mislim da sam na neki način bila pionirka koja je rekla koristim botox i šta sad. Naravno morate voditi računa da vaš doktor zna šta radi i da vi ne bude karikatura nakon aplikacije. Svoje bore oko očiju mnogo volim, jer govore da se puno smijem i da sam sretna.
BEZ ČEGA NE BIH MOGLA ZAMISLITI NJEGU KOŽE KOD KUĆE
Nacomi prozvodi su mi predobri, njih volim, njihov crni sapun za lice i tijelo, a zatim i next level liniju koja je u najmanju ruku fantastična i ono najbitnije povoljna.
NJEGA LICA KOŠTA NAJVIŠE

Lice mi uzima najviše novca, nije tajna da redovno idem na botox, hemijske pilinge kao i hijaluron. Sve to nije nimalo jeftino međutim ne žalim jer koža nam vrati onoliko koliko joj pružimo. Trening je nešto sto mi je obavezno i za to ne žalim novac. Treniram EMS trening u mom Impuls sportu i mogu reći da je to nešto što ubrajam pod njegu.
MOJ BEAUTY SAVJET
S obzirom da koristim Zeolit (ZEOTEX), onda od njega radim masku za kosu. Dodam zeolita i dvije kašike maslinovog ulja, ostavim sat do dva na kosi i onda tretiram kosu dalje. Moj beauty savjet je i najmanje osam sati sna, al’ ono što meni dodatno poboljša tonus kože su kockice leda od nane koje pravim svaku noć i koristim odmah naredno jutro. Ove kockice moraju uvijek biti svježe napravljene noć prije.
MEDITACIJOM PROTIV STRESA
Hranim se zdravo, treniram, čitam edukujem se. Iako sam davno završila fakultet nikad nisam prestala da se edukujem i ulažem u svoje znanje. Ono Što odnedavno radim je i meditacija jer živimo u stresnom svijetu, a mir je danas nešto sto je neophodno. Za mentalno zdravlje – čitam, promišljam pozitivno, ne želim da budem okružena energetskim vampirima. Jednostavno želim svoj mir i radim na njemu. Ne opterećujem se šta će drugi reći jer svakako me od tih ljudi niko ne poznaje toliko dobro da bi mogao pričati o meni. Bavim se djecom i oni su moji najveći motivatori.
PROŠLOST NE BIH DIRALA
Iz prošlosti ništa ne bih dirala ni mijenjala jer moja prošlost je nešto što sam doživjela i preživjela. Bilo je lijepih trenutaka i manje lijepih, ali me naučila da ondje gdje sam griješila ne ponavljam to, a ondje gdje sam imala rezultate da udarim još jače.
KAKO SAM SMRŠALA 50 KILOGRAMA
U prvoj trudnoći sam sa 49 skočila na 100 kg I ta trudnoća je bila patološka i dosta teška za održatI. Jela sam od stresa i nervoze. U praksi je mršanje išlo lako jer sam imala 22 godine, metabolizam je radio drugačije. Prehrana je bila ono što je odigralo važnu ulogu i naravno trening. U to vrijeme sam intenzivno trčala, dijete u kolica i lagano Vilsonovom. Volim previše sebe da se ne bih potrudila oko sebe i za sebe sam u tom periodu dala maksimum.
VRIJEME S PORODICOM JE SVE To je prioritet, ništa ne ide prije toga, sve ostalo može sačekati, oni ne. Ajka je u srednjoj školi i sada joj najviše trebam, Isak je treći razred osnovne i dosta je razmažen, sa njim imamo malo više posla jer je navikao da bude u centru pažnje, a u školi ima još djece (haha) pa to ide malo teže i tu pažnju privlači na sve načine. Tako da su oni na prvom mjestu pa sve ostalo.

NAJBOLJI ODMOR JE…
Za mene nema odmora dok traje obnova, moj posao je na telefonu tako da ja i kad odmaram, telefon je u rukama i radim. Nisam ponosna na tu činjenicu jer pravog odmora nemam. Ali ono u čemu istinski uživam je more i dobra hrana, vino i dragi ljudi, to me odmara najbolje.

O ZAVISTI, HEJTERIMA, NEGATIVNIM KOMENTARIMA
Negativne komentare ne doživljavam nikako, ja sam odgojena da ne uzimam puno tuđe mišljenje za ozbiljno. Vjerujem samo sebi i baš bliskim ljudima. Kako me neko može komentirati negativno, a ne poznaje me. Može komentirati samo moj izgled ili eventualno ono što imam na sebi. Zavist ne doživljajvam jer ja sam odlučila da ne budem takva, tako da je to kod mene isključeno i ne dotiče me.
MOJI NAJVEĆI STRAHOVI
Moji strahovi su najviše vezani za djecu, sve sto želim je da njima bude dobro i da budu sretni. Tako to nekako ide kad si majka, svi strahovi su vezani za njih. Dajem sve od sebe da ih izvedem na pravi put i da budu dobri ljudi. Njihov i najmanji uspjeh moj je najveći.
MOJE VIĐENJE STAROSTI
U starosti se vidim kao jednu sretnu staricu koja je proživjela sve ono što je željela i koja priča svojim unucima anegdote iz svog života. Želim da znaju da nisam bila obična žena i da se nisam plašila života. Naravno sve to u svom vinogradu uz času dobre blatine.

aura.ba/Foto: Kristina Benić