Šampion narodne medicine: Zašto svako jutro morate da započnete sokom od krompira

 Profesor Kagamin sa medicinskog fakulteta u Japanu je uspio da iz sirovog krompira izvuče materije koje su pomogle u suzbijanju rasta ćelija raka, u eksperimentnu izvedenom na miševima.

Sok od sirovog krompira ima mnoštvo benefita po zdravlje. U narodnoj medicini se ovaj čudotvorni napitak koristi već decenijama. Ispijanjem ovog soka u organizam ćete unijeti niz vrijednih sastojaka poput ugljenih hidrata, bjelančevina, vitamina C i B6, kalijuma, gvožđa, magnezijuma i cinka.

 Snažan biostimulans

Mnogi ljekari su govorili o ljekovitim svojstvima ovog napitka, a brojna istraživanja su i potvrdila njihove teze. Dr. Lesinger smatra da je sok od krompira najbolje prirodno sredstvo za liječenje gastritisa. Preporučuje uzimanje razređenog soka sa malo vode, 3 sata prije doručka, ručka i večere.

Utvrđeno je da ima blagotvoran uticaj na snižavanje nivoa šećera u krvi. Takođe i u liječenju bolesti pluća, čak i kod teških oboljenja poput emfizema.

Sok od krompira smatra se snažnim biostimulansom, koji će podići čak i one koji u sebi više nemaju ni trunku energije.

 

 Pomaže kod liječenja raka?

Postoje tvrdnje da redovno konzumiranje ovog soka može da umanji ćelije raka, ali se istraživanja još uvek sprovode. Profesor Kagamin sa medicinskog fakulteta u Japanu je uspio da iz sirovog krompira izvuče materije koje su pomogle u suzbijanju rasta ćelija raka, u eksperimentnu izvedenom na miševima.

Rezultate tog istraživanja objavio je na međunarodnom kongresu lige za borbu protiv raka, održanom u Njemačkoj.

U posljednje vrijeme se sve više govori o ljekovitim svojstvima ovog napitka. Evo koja sve oboljenja može da izliječi i kako djeluje na organizam:

1. Čisti organizam od otrova

2. Njeguje problematičnu kožu

3. Pomaže kod gastritisa, gorušiće i drugih želučanih tegoba

4. Smanjuje nivo šećera u krvi

5. Čuva zdravlje srca

6. Pomaže kod bolesti jetre

7. Regeneriše bubrege

8. Štiti od kardiovaskularnih bolesti

  Kako iscijediti krompirov sok

Ako nemate aparat koji će to da uradi za vas, izrendajte krompir na oštro rende i trebalo bi da sok izađe. Zatim procijedite kroz gazu. Dobijenu tečnost razrijedite sa malo vode.

Napomena: Prije upotrebe soka od krompira u svrhu liječenja, najbolje je konsultovati se sa ljekarom.