Mnogi ljubitelji domaće kuhinje ovo jelo su ocijenili kao jedinstveno. Pravi se brzo i jednostavno a okus je zaista nezaboravan.
Sastojci (za 4 osobe)
- 4 pileća batka sa karabatcima
- 1.manja glav. crnog ili crvenog luka
- 1.ravna supena kaš. aleve paprike
- vegeta,biber
- strugan koren svežeg đumbira
- 2.kašike domaćeg chutney sosa
- limunova korica
- 1 kafena kašika limunovog soka
- 1 kafena kašika šećera
- gustin
- komadić putera
- 3 kašike domaćeg kečapa ili pelata
- soja-sos
- 4 krompira
- malo ulja
Priprema
-
U tepsiju stavite malo ulja, narežite krompir na krupnije kocke, poredjajte meso i pospite sve vegetom i biberom. Svako parče mesa dobro prelijte domaćim chutney sosom i stavite da se peče oko 40 -45 minuta na 200 C.
- Sos
- Na malo ulja propržite sitno, sitno isjeckan luk ( ili strugan),nalijte sa malo vode, poklopite i prodinjstajte. Potom dodajte limunov sok, koricu, đumbir, so biber,šećer, alevu papriku, te nekoliko kašika domaćeg kečapa (paradajz-paprika) ili pelata, a u krajnjoj liniji soka od paradajza. Stavite da sve zavri, a za to vrijeme razmutite malo gustina i kuhajte da dobijete staklast sos fine gustine.Umešajte 2-3 kašike soja sosa.
- Pečeno meso sa krompirom prelijte ovim sosom i ostavite kratko u isključenoj, vrućoj rerni da još malo upije, pa isjeckajte svježeg peršunovog lista i po želji ljutu papričicu.
Posluživanje
Uživajte u raskošnom ukusu!