Samo za ljubitelje egzotične kuhinje: Napravite piletinu na indonežanski način

Mnogi ljubitelji domaće kuhinje ovo jelo su ocijenili kao jedinstveno. Pravi se brzo i jednostavno a okus je zaista nezaboravan.

Sastojci (za 4 osobe)

  • 4 pileća batka sa karabatcima
  • 1.manja glav. crnog ili crvenog luka
  • 1.ravna supena kaš. aleve paprike
  • vegeta,biber
  • strugan koren svežeg đumbira
  • 2.kašike domaćeg chutney sosa
  • limunova korica
  • 1 kafena kašika limunovog soka
  • 1 kafena kašika šećera
  • gustin
  • komadić putera
  • 3 kašike domaćeg kečapa ili pelata
  • soja-sos
  • krompira
  • malo ulja

Priprema

  1. U tepsiju stavite malo ulja, narežite krompir na krupnije kocke, poredjajte meso i pospite sve vegetom i biberom. Svako parče mesa dobro prelijte domaćim chutney sosom i stavite da se peče oko 40 -45 minuta na 200 C.
  2. Sos
  3. Na malo ulja propržite sitno, sitno isjeckan luk ( ili strugan),nalijte sa malo vode, poklopite i prodinjstajte. Potom dodajte limunov sok, koricu, đumbir, so biber,šećer, alevu papriku, te nekoliko kašika domaćeg kečapa (paradajz-paprika) ili pelata, a u krajnjoj liniji soka od paradajza. Stavite da sve zavri, a za to vrijeme razmutite malo gustina i kuhajte da dobijete staklast sos fine gustine.Umešajte 2-3 kašike soja sosa.
  4. Pečeno meso sa krompirom prelijte ovim sosom i ostavite kratko u isključenoj, vrućoj rerni da još malo upije, pa isjeckajte svježeg peršunovog lista i po želji ljutu papričicu.

Posluživanje

Uživajte u raskošnom ukusu!

Komentari

komentara

error: Content is protected !!