Samo se uvucite u nju: Haljina-čarapa je posljednji “krik” mode

Dizajnerica Milena Bunalova koja se krije iza brenda Dukyana osmislila je za zimu posebnu “haljinu” koja izgleda kao golema vunena čarapa. Ona to vidi kao modni statement za žene koje vole zimi biti vani 

Hladne zime, snijeg i led čak i najotpornije na niske temperature natjera na toplije odjevne predmete, a jedan od najkvalitetnijih materijala je moher vuna kroz koju se hladnoća teško probija. Tako je i bugarska dizajnerica Milena Bunalova razmišljala. Ove sezone svojim je kupcima ponudila pomalo čudan komad odjeće od ove vrste vune koji je, kako ona kaže, specijalno namijenjen ženama koje vole uživati u dugim šetnjama.

Njeni fanovi su se neugodno iznenadili jer je u pitanju golema čarapa-haljina koja nema otvore za ruke. Ideja je da ruke držite uz tijelo kako bi vam bilo što toplije. Ova “čarapa” može se presaviti na rameima i tako se fiksirati na tijelu. Ovu inovaciju na društvenim mrežama mnogi su kritizirali prvenstveno zato što nema otvor za ruke, ali i zato što vizualno čini žene još većima. Neki su istaknuli da se ta čarapa-haljina bora na krivim mjestima – stomaku i stražnjici, piše Oddity Central.

(24sata.hr)