Samo jedna stvar razlikuje jaku vezu od one koja će propasti

Morate biti spremni da sa partnerom dijelite sve pa i brige i muke


Kada se zaljubimo, leptirići u stomaku samo lepršaju, ali ne zaboravimo da partnera i vezu tada gledamo kroz ružičaste naočare. Idealizujemo, docrtavajući ljepotu koja realno vjerovatno izostaje. To je ta prva faza na kojoj odnos može i da se završi. Ali ako se nastavi, stručnjaci kažu da bi sljedeći period veze koja pretenduje da bude prava trebalo da izgleda kao kada brod uplovljava u mirnu luku. Dakle, leptirići su sve tiši, ali su emocije zapravo sve glasnije.

– Dodiri i poljupci više nisu tako eruptivni, ne padamo u nesvijest kada vidimo partnera, ali ga sve više osjećamo – objašnjava stručnjak za veze Margaret Kluni. – Ta faza dolazi posle zaljubljenosti i nagovještava rađanje ljubavi.

Posle nje nas “zapljuskuje” stvarnost – sa partnerom koga smo zavoljeli počinjemo da dijelimo svakodnevicu, a to znači i brige i muke, pa povremeno bivamo i razočarani. Ali to je dobro. Potvrđuje da se veza razvija u punom, pravom smjeru. Samo naprijed!

Ako to prevaziđemo, očekuje nas novi period odnosa, koji donosi stabilnost. Sigurni smo u partnera i sopstveni izbor, osjećamo se udobno i spokojno. To je već potvrda ili uvod u ono što bi moglo da se desi – zajednički život i brak.

 

Komentari

komentara