Samo 30 minuta je dovoljno za fantastičan dan: Učinite ovih 5 stvari, oduševit ćete se!

sretanSvake godine kada dođu praznici, sve nas uhvati euforija, zbog koje na kraju završimo pod stresom i pritiskom, što neizbježno utječe i na naše zdravlje i emotivno stanje.

Da se to ne bi dogodilo, potrebno je da pronađemo vrijeme za sebe i malo se opustimo.

Huffington post prenosi 5 načina kako da poboljšate zdravlje i budete sretniji tijekom sljedeće godine, a kao osnovni uvjet ističe da morate početi odmah. Ne odbacujte ideju odmah – stručnjaci kažu da trebate dnevno izdvojiti samo 30 minuta, a toliko svatko može!

1. Uživajte u obroku

Umjesto da se budete opterećeni kalorijama i dijetom, pokušajte da se ponovo povežete sa svojim tijelom kroz „svjesno jedenje“. To podrazumijeva usmjeravanje pažnje na iskustvo jedenja, a ne na ono što jedete. I jedite polako, bar 11 minuta!

2. Vježbajte bar 7 minuta

Ljudi uglavnom preskaču vježbanje pod izgovorom da nemaju vremena. To je potpuno neprihvatljivo, jer bilo koja količina vremena koju potrošite na fitnes dobro će vam doći.

3. Očistite kuću na brzinu

To ne mora biti generalno sređivanje koje uključuje i pomicanje namještaja, ali možete srediti dom na brzaka za samo 8 minuta – brzo pređite krpom po svim površinama da obrišete prašinu, otvorite širom prozor i malo usisajte. Bi ćete iznenađeni kolika će razlika biti u pitanju, a i osjećat ćete manje stresa ukoliko boravite u čistijem prostoru.

4. Pišite dnevnik

Za ovu aktivnost trebate izdvojiti samo tri minuta dnevno. Pišite bez prestanka, zabilježite svoje misli i osjećaje, a na kraju ćete se bolje i osjećati.

5. Recite hvala

Bez ustezanja recite nekome koliko ga cijenite ili mu zahvalite za nešto. Vidjet ćete, dogodit će se magija – i vama i osobi kojoj ste to rekli popravit će se raspoloženje odmah! Za to vam treba samo jedna minuta!

kurir.rs