Samački život i nije tako loš

Same određujete šta ćete jesti, kada ćete pospremati, hoćete li po stanu ići gole ili obučene… Sve je na vama i sve je vaš slobodan izbor. Ipak, to ponekad može izazvati i manji panični napad upravo zato što je sve na vama.

Pospremanje i čišćenje

Kako nakon nekog vremena ne biste živjele u neredu i prljavštini, savjetujemo vam da podijelite kućne poslove na nekoliko dana u nedjelji. Odredite same sebi kada ćete peglati, brisati prašinu, prati odeću i slično. Na taj način ćete biti organizovane i neće vas odjednom preplaviti sati i sati pospremanja i čišćenja.

Hrana i kuhanje

Možda će vam dostava i brza hrana neko vreme biti uzbudljive, ali brzo ćete se zasititi toga. Kako se ne biste pognute glave vratile u roditeljsku kuću, samački život idealno je vrijeme za eksperimentisanje u kuhinji i početak izgrađivanja sopstvenog načina ishrane. Osim što ćete moći da odaberete šta želite da spremate i jedete, ako napunite frižider zdravim namirnicama nećete doći u iskušenje da jedete nezdrave grickalice.

Finansije

Samački život nosi i odgovornost oko upravljanja finansijama. Na početku mjeseca bi trebalo da rasporedite svoja primanja na račune, stanarinu, hranu i ostale potrepštine kako biste imale pojam o tome koliko vam novca preostaje za šoping i izlaske. Ako je moguće, pokušajte nešto i da uštedite.

Kvalitetno provođenje vremena

Kako ne biste upale u monotonu rutinu, savjetujemo vam da pronađete neki hobi, počnete više da čitate, provodite vreme u prirodi i usvojite neke bjuti rutine koje će vas opustiti kao što je, na primjer, topla kupka s eteričnim uljima. Posvetite se sebi i odlučite kojim putem želite da idete u poslovnom, ljubavnom ili bilo kom drugom planu.