SALO NA STOMAKU: KOKTEL OD HRENA, MEDA I LIMUNA KOJI TOPI MASNE NASLAGE NA TRBUHU

Glavni razlog nastanka viška masnog tkiva oko stomaka je takozvani sindrom lijenih crijeva. On usporava proces sagorijevanja masnoće i usporava detoksikaciju. Nutricionisti kažu da postoji rješenje za taj problem i ono je veoma jednostavno. Odgovor se krije u ovom piću koje se može napraviti kod kuće, i koje treba piti kao zamjenu za doručak. Veoma je jednostavno za pravljenje.

POTREBNO JE: 125 grama hrena, 3 limuna (prije korišćenja, stavite ih u posudu punu vode sa jednom kašikom sirćeta na 10 minuta – ovo spira pesticide) i 3 kašike meda

Stavite hren u blender i dobro ga izblendajte. Isijecite neoguljeni limun na kriške, izvadite sjemenke i stavite ih u blender. Blendajte ponovo dok ne dobijete podjednaku mješavinu. Onda, dodajte tri kašike meda i blendajte još jednom. Držite napitak u staklenoj tegli na hladnom mjestu kao što je frižider.

Pijte jednu kašiku mješavine dva puta na dan tokom tri nedjelje.

Zašto je hren tako dobar za vas i kakve su zdravstvene dobiti?

Hren je biljka poznata po svom blagotvornom dejstvu na zdravlje. Koristio se kao lijek stotinama godina. Sadrži 10 puta više glukosoinolata od brokolija, tako da vam ne treba veća količina da biste osjetili pozitivan zdravstveni efekat.

PROČITAJTE JOŠ:

UKUSAN DORUČAK ZA LIJEP TEN, RAVAN STOMAK I ČVRSTE NOKTE