Salata od kelja: Neobično, ali zdravo i ukusno

Ova izvrsna salata je dobra za zdravlje, a i veoma je ukusna, zahvaljujući mješavini različitih sastojaka: slatke datule, slane masline te kiseli limun.

Preliv od limuna

30 mililitara svježe iscijeđenog soka od limuna
30 mililitara ekstra djevičanskog maslinovog ulja
prstohvat soli

Salata

jedna vezica (ili vezice) kelja, tanko izrezanog
100 grama otkošpičenih datula, isjeckanih
50 grama badema, usoljenih, pečenih i isjeckanih
50 grama otkošpičenih zelenih maslina, isjeckanih

Uputstvo

Umitite, u većoj zdjeli, svježi limunov sok, ekstra djevičansko ulje i so
Odstranite stabljike i rebra sa listova kelja. Potrebno je da izrežete listove na veoma tanke trake te ih dodajte u zdjelu sa prelivom i izmiješajte. Ostavite da odstoji desetak minuta.
Dodajte datule, badem i masline te ponovo izmiješajte da se svi sastojci sjedine.
Prijatno!

Komentari

komentara