Sakrijte svoje aktivnosti: Kako da drugi ne znaju da ste na Instagramu?

Uz samo par koraka sakrijte svoj status na omiljenoj društvenoj mreži i pretražujte koliko god želite.


Korisnici Instagrama od nedavno mogu da vide ko je i kada od njihovih prijatelja bio aktivan, a to se mnogima nije baš dopalo.

Naime, posljednja promjena koju je donio Instagram je zelena tačka koja se pojavljuje pored imena korisnika društvene mreže i označava kada je neko od prijatelja aktivan. Isto to postoji i na Facebook Messengeru.

Riječ je o nastavku promjena od prje nekoliko mjeseci kad su omogućili da među porukama vidimo kad je posljednji put neko bio aktivan.

Dobro je što je moguće isključiti opciju, što će obradovati sve one kojima to smeta, jer su ih mnogi prijatelji “gnjavili” porukama kad bi vidjeli da su na mreži.

Na iOS uređajima morate da se prebacite na tab sa vašim profilom, odnosno posljednju ikonu na dnu ekrana. Klikom na točkić za Settings, otvoriće vam se lista svih alata. Povucite ekran do “Privatnosti i sigurnosti” i ovde ćete vidjeti opciju za “Status aktivnosti” koju možete da isključite.

Kada su u pitanju Andrioid korisnici stvar je prilično slična kao na iOS-u. Prvo morate da kliknute na svoj profil, ali se Setings ovde nalazi u gornjem desnom uglu (tri tačkice). Potom opet morate da idete u dio “Privatnost i sigurnost” i prebaciti Status aktivnosti u isključeno.