Saida B. iz Sarajeva o ljubavnim jadima: Suđeni bio u komšiluku, a ja muškarca svog života tražila u Americi!

Vještina proricateljskog gledanja u karte kao i njeni saradnici iz Meke čije hamajlije poništavaju svako zlo, doprinijeli su sudbonosnom susretu i spajanju dvije suđene duše. Ovo je priča koja je sve donedavno u sebi sadržavala mnoštvo znakova pitanja, ali je zahvaljujući tarot majstorici Nini Zuko, završena sa velikim hepiendom…

Ninine karte još nikad nisu slagale

Tarot majstorici iz Sarajeva, Nini Zuko, Sarajka Saida B. se obratila za pomoć prije tri mjeseca. Vođena očajem, stigla je kod Nine kako bi iz karti pokušala saznati svoju sudbinu. Dokučiti zašto joj na ljubavnom polju sve ide očajno, tragično, bezuspješno…

– Nekim čudom sam uspijevala izaći iz jedne veze i upasti u još goru. Bila sam magnet za nevolje, za loše muškarce. Nijedan nije htio vezu, brak, porodicu…svi su samo romansu željeli, a romansa je blaga riječ – priča Saida, opisujući svoj emotivni život.

Kod Nine, dobila je odgovor na svako svoje pitanje. I više od toga.

– Osim što su mi Ninine karte vrlo vjerodostojno nacrtale pravo stanje mog života, riješile su problem zbog kojeg sam već odavno zapala u beznađe. Pritom, Ninine karte bile su mi putokaz ka jedinoj pravoj ljubavi. Onoj istoj kojoj sam okrenula leđa u mladosti.

– Bilo je to za vrijeme studija. Veliku, strasnu ljubav ostavila sam radi zemlje obećane. Bogatog, starijeg muškarca kojemu sam služila samo kao služavka. jedva sam ga se kutarisala. Kod Nine ću tek saznati da mi je taj muškarac radio o glavi petljajući s magijom, kao i sestra moje velike ljubavi. Htjela me kazniti što sam joj brata ostavila – prisjeća se Saida.

Ljubavna magija

– Senad i ja smo bili par za primjer, uzorni studenti, lijepi, mladi i zaljubljeni. Zajedno išli na fakultet, duge šetnje, kino. Skoro da smo prve komšije bili. Planirali brak, čopor djece da imamo. I onda, nekako se odljubih od njega preko noći. Pamet mi zavrti bogati Amerikanac. Dolazio u komšiluk, zapadoh mu za oko. Bi šta bi. Napustim fakultet, Senada, snove..odem u Ameriku po snove, vratim se razočarana. Svo to vrijeme, nisam znala da sam biula žrtva magije, da zbog Senada i njegove sestre, na sebi nosim svojevrsno prokletstvo. Magija mi je mozak isprala. Ljubav nisam mogla osjetiti, nisam je ni imala.

– Džaba snovi i želje, život je okretao glavu od mene. Ljeto za ljetom je prolazilo, ja mu se nisam radovala. Ni primjećivala ga. Osjećala sam ja da mi fali svega, a nisam tačno mogla da dokučim želje, potrebe. Nina je mogla – priča Saida.

– Zašto svi drugi imaju muževe, normalne veze, a ja sama, k’o panj ostah – upitala sam Ninu.

Detalji iz karti

– Odlučila sam “provjeriti”, zapitati sudbinu šta mi to nudi i što mi sreću brani. Nina me čitala kao bukvar. Ostala sam šokirana nakon svake rečenice koju je izustila. Nisam mogla vjerovati da se zaista iz karti mogu čitati detalji, i to kakvi. Sve je znala; za ljubav iz mladosti, ljubavne jade.

– Ispričala mi je za moj raskalašeni život prepun nezadovoljstva. Podsjetila me na Senada, otkrila magiju. Vratila me mojoj suđenoj ljubavi. Još nije kasno za naše snove i šestero djece. Nina je uz pomoć svetih ljudi iz Meke poništila magiju, sve zlo skinula sa mene i Senada. Opet smo se sreli, ali smo se ovog puta gledali drugačijim očima. Nije se između nas postavila nevidljiva koprena crne magje. Vidjeli smo se istim onim očima kojima smo se gledali prije desetak godina, za vrijeme studija.

– Patili smo jedno bez drugog, a da to nismo nbi znali. Duše su nam se na kraju opet pronašle, zahvaljujući Nini. A da je nisam posjetila, da nisam saznala da sam žrtva magije, ostala bih sama kao i Senad. Bila bi to dva potpuno uništena, promašena života…

 

Komentari

komentara