Sagorijeva kalorije, izbacuje toksine: KAKO NAPRAVITI I KORISTITI BIBERNU VODU?

Biberna voda je drevni istočnjački recept koji se sada najviše koristi u Rusiji i Indiji za skidanje kilograma i detoks organizma.

Ovaj tradicionalni napitak koristi se vijekovima, a potiče iz drevne Indije, odakle se prenio u ostatak svijeta. Danas je najzastupljeniji u Rusiji i Indiji, gdje predstavlja tajni adut žena koje drže do svog zdravlja i vitke linije.

“Biberna voda je jedno od najboljih pića koje možete konzumirati ako želite da izgubite kilograme i ubrzate metabolizam bez štetnih efekata – kaže Gordana Veinović, holistički teraput.
Kako je ovo piće začinjeno na prirodan način, tijelo će sagorjeti značajan broj kalorija u vrlo kratkom roku. I ne samo to – biber može da podstakne znojenje kao i mokrenje, a na taj način se izbacuju toksini iz tijela.

“A znojenjem nestaju toksini, eliminiše se višak vode iz tijela i čiste se pore od stranih tijela. Kada govorimo o mokrenju, dolazi do eliminisanja mokraćne kiseline, to jest uree, viška vode i masti.

U istraživanju rađenom na Fakultetu za inženjerstvo i tehnologiju Šri Venkatesvara u Indiji pokazano je da sastojak crnog bibera piperonal uklanja štetne efekte ishrane bogate mastima. Naime, šest nedjelja praćene su dvije grupe miševa, a dok je jedna grupa jela masnu hranu, bez dodataka crnog bibera, druga je konzumirala hranu bogatu mastima, ali sa suplementima ovog začina. Uz samu tjelesnu težinu praćena je i količina masnih naslaga u organizmu, kao i količina šećera u krvi. Pokazano je da su miševi koji su dobijali suplemente bibera gubili višak kilograma. Studija sugeriše da ovaj začin utiče na gene povezane sa gojaznošću. Druga studija pokazala je da piperonal reguliše te gene, što dovodi do gubitka kilograma.

RECEPT ZA BIBERNU VODU
U posudu sipajte 500 mililitara hladne vode i dodajte dvije kašičice bibera u prahu. Pustite vodu sa biberom da proključa na srednje jakoj temperaturi i tada dodajte malo soli. Procijedite vodu i popijte dok je napitak još topao.