Sadetinu i Dževadovu ljubav pomutila je zavist najbolje prijateljice: CRNA MAGIJA LJUBAVNI PLAM UGASI PREKO NOĆI!

Piše: Kada Radetinac, duhovna iscjeliteljka (062-904 793)

Zavidna kuma nam je poklonila lančiće s ugraviranom crnom magijom. Zlo je sa nas skinula Kada Radetinac. Njeni smo vječiti dužnici…

Na alternativnoj sceni, duhovni vodič, iscjelitelj, vidovnjak, parapsiholog i bijeli mag, Kada Radetinac, prisutna je već godinama. Po rođenju dobijenom daru, Kada uspješno skida crnu magiju, otkriva je te rješava probleme svake vrste. Njen rad hvale mnogi, a u nastavku pročitajte kako je Kada razriješila i pomogla stabiliziranju situacije u još jednoj ljudskoj drami. Kroz priču su nas naizmjenično vodili bračni par Sadeta i Dževad K. iz Sarajeva te njihova spasiteljka Kada Radetinac.

– Moja i Dževadova ljubav traje još od srednjoškolskih dana. Slagali smo se i pazili, čuvali jedno drugo. Nakon fakulteta, odlučujemo se na zajednički život. Zajedničkim snagama, uz pomoć naših roditelja i kredita, kupujemo stan. Opremamo ga polako ali uz najveću ljubav. Kažu, gdje se kuća pravi, i Bog pomaže. Tako je i kod nas bilo. Padoše i zaruke, datum vjenčanja. Nafaka poče da se povećava. Dobismo bolje poslove, datum vjenčanja se približi..i onda, šok! Tragedija, nevjerica, pakao!

Ne idi mi na oči
– Dževad me ostavlja, iseljava se. Kaže, ne može očima da me gleda.

– Zaista nisam mogao. U njenoj blizini me glava boljela, noge su mi se oduzimale. Bila mi je odvratna, ružna, smrdljiva. Kao da je iz nje izbijala neka energija koja mi nije prijala – prisjeća se Dževad.
Prekid veze koju su svi opisivali savršenom, trajao je četiri mjeseca. Za to vrijeme, ne zna se ko je više patio od njih dvoje.

– Ja sam bila na rubu ludila. Nisam svoj život mogla zamisliti bez njega. S njim sam željela starost dočekati, djecu imati. Znala sam da i on misli i želi isto, a onda je svega nestalo. Preko noći.
Nakon početnog šoka, Sadeta je priča nam, posumnjala da su njih dvoje žrtve crne magije. Ispostavit će se da je u pravu, samo, ni slutila nije da joj je zo nanijela nabliža prijateljica.
– Nju sam željela za kumu. I ona je išla sa nama u srednju školu. Sve je znala i mrzila je to što zna. Bila je zavidna. Poklonila nam je malo pred naš raskid zlatne lančiće. Ugravirala naša imena na njih, a sa njima i crnu magiju. Ona nas je razdvojila.

Ugravirana magija

– Uglavnom, pozivamo Kadu. Onaotkiva da smo žrtve vlaške magije. Svojim ritualima je poništava. Dževad i ja se mirimo.

Nastavljamo tamo gdje smo stali. Presretna sam. Izabrala sam i novu kumu. Ona “stara”okreće glavu od nas kad nas gdje sretne – priča Sadeta.

Epilog priče dobijamo od Kade Radetinac.

– Poništila sam svojim ritualima magiju, a njima u zadatak dala da lančiće pretope i izliju u nešto drugo. Loše bi bilo da su ih nekome poklonili jer bi i neko drugi mogao stradati od iste ruke.