Sada je sasvim izvjesno, u narednom periodu hit je ljubičasta boja!

Ljubičasta je boja ekscentrika, kreativaca i umjetnika, neobična, posebna i snažna. I baš joj se zato posebno radujemo!

Veliki sportski brendovi izbacuju, gotovo na nedeljnoj bazi, modele patika u milenijalskoj ružičastoj, a u istoj nijansi viđamo i Instagram profile, sladolede, ambalaže , boce vina, namještaj, gedžete, odjeću pa čak i čitave restorane.

Međutim, izgleda da je konačno kucnuo čas da Millennial Pink pošaljemo u prošlost i damo priliku nekoj drugoj boji jer smo se zasitili da gledamo stalno kroz ružičaste naočare?

Sudeći po komadima koje su na ulicama Njujorka nosile trendseterke i sudeći po kolekcijama na pistama njujorške nedelje mode, ali i ponudi high street brendova jedna boja, koju moda u zadnje vrijeme i nije pretjerano voljela, probija se stidljivo ali sigurno. U pitanju je ljubičasta! Boja s bezbroj značenja. Boja koja se povezuje s magijom i bogatstvom, ali i simbolizuje kreativnost, posebnost i spiritualnost. Tokom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog vijeka ova boja se vrlo snažno povezivala s kontrakulturom mladih, ilegalnim supstancama i psihodeličnom muzikom (hint: Deep Purple, Purple Rain, Purple Haze…).

U posljednje vrijeme ljubičastu je poprilično teško sresti kako na modnim pistama pa tako i u uličnoj modi, ali nešto je posebno intrigantno s ovom zanimljivom bojom. I zato nam se čini kako će i ona uskoro dobiti šansu. Ljubičasta je boja ekscentrika, kreativaca i umjetnika, neobična, posebna i snažna. I baš joj se zato posebno radujemo!