Sabaheta L. (46) iz okoline Sarajeva nakon što se susrela sa dijagnozom raka pluća: Najnoviji RTG snimci kazuju da sjene na plućima nestaju!

Nezdrav način života u kombinaciji sa izloženosti elektromagnetnom štetnom zračenju, doprinijeo je teškoj bolesti. Danas Sabaheta iz korjena mijenja način života. Ne puši, dane ne provodi pred televizorom gledajući serije. Šeta, jede zdravo…

U ordinaciji doktorice Šuhrete Seke Trobradović gužva nažalost ne jenjava. Onkoloških bolesnika sve je više, a kako zvanična medicina ne uspijeva izaći na kraj ni sa samom vrstom bolesti kao niti brojem onih koji obolijevaju od karcinoma, spas se traži i na drugim mjestima. Tamo gdje ne vladaju štrajkovi, višemjesečno čekanje za termin, tamo gdje vam ne treba ni štela ni ovjerena knjižica…tamo gdje je stopa izlječenja više od 99,9 posto.

“Tamo” – kod doktorice Šuhrete Seke Trobradović, spas je potražila i našla i Sabaheta L. iz okoline Sarajeva.

– Prvi sam put doktoricu posjetila u maju ove godine – kaže Sabaheta.

Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

Ova rođena Sarajka, u trećoj godini života seli u okolinu Novog Pazara, kod nane, očeve majke. Život na selu je godio Sabaheti kao djevojčici, kasnije djevojci, pa i odrasloj ženi. U 23. godini, Sabaheta se vraća u rodni grad, udaje, zapošljava…

– Dotad nisam znala ni šta je glavobolja, a kamoli nervoza i stres. Uistinu, današnji tempo života ubija bez milosti, odnosi mlade živote. A ja sam bila tipičan primjer, predstavnik i vođa nezdravog načina života – započela je svoju priču Sabaheta.

– Mene je pratila opća slabost, iznurenost, hronični umor, loša koncentracija, bezvoljnost i depresija. Nisam znala uzrok tome. Nisu ni ljekari, dugo vremena. Ja bih se požalila na glavobolje i dobila bih tablete. Nesanica – opet tablete. Umor – tablete i vitamini. A iskreno, i ja sam polijena bila da malo više pažnje sebi posvetim. Sad znam zašto je to tako bilo – krivac je bilo to zračenje koje me godinama trovalo, mrcvarilo i uzimalo dio po dio zdravlja.

No, krajem prošle godine, situacija je kulminirala. Nakon jakih bolova u stomaku i plućima, mučnine, povraćanja, iskašljavanja krvi i uočene crne fleke na leđima – stigla je i dijagnoza. Rak pluća, uznapredovali stadij sa metastazom na rebra.

– Kako mi je bilo sve gore, uprkos terapiji koju sam trošila, posjećujem doktoricu Trobradović. Kod nje se podvrgavam pregledu na aparatu koji mjeri protok energije u organizmu te kao takav, može otkriti bolest i u ranom stadiju.

  • Nalaz energetskog stanja organizma pokazao je veoma poremećeno stanje u skoro svim energetskim kanalima, a naročito u kanalima pluća i srca. Doktorica je primijetila da je veoma nezdrav način života imao velikog udjela u ovako lošem stanju, ali da je ključni razlog razbolijevanja  – dugogodišnja izloženost zračenju. U blizini mog stana, nalazi se trafostanica. Ako se tome priroda višegodišnja nikotinska ovisnost, logično je što je organizam slabio. Naposlijetku, kulminiralo je s rakom na plućima – priča Sabaheta.

Nakon toga, Sabahate se podvrgla liječenju kod dr. Trobradović. Korišten je djelotvorni Eliksir sa Kavkaza, a i uvedena je totalna promjena ishrane sa strogim zabranama razne rafinirane i brze hrane. Također, pristupilo se temeljitom čišćenju organizma uz obaveznu upotrebu  nutrijenata u prirodnom obliku koje tijelo samo ne proizvodi, a koji su od velike koristi u borbi sa karcinomom. Također, iz spavaće sobe koja gleda tik na trafostanicu, Sabaheta se preselila u dnevni boravak u koji je smjestila i Cedar ploču – neprobojni štit pred kojim je svako zračenje nemoćno.

  • Najteže od svega je bilo cigare baciti. Pušim već decenijama. Ali, nije bilo druge. Doktorica je insistirala i evo već oko dva mjeseca nisam nijedne zapalila. U međuvremenu, bolovi su se povukli, i ona fleka sa leđa. Apetit se vratio, kašalj iščezao kao i mučnina i drugi neugodni simptomi. Ma šta da vam kažem. Ovako dobro sam se osjećala zadnji put kad sam bila dijete. Puna sam energije, životne snage. U međuvremenu, nastavila sam ići na kontrole i rendgenski je snimak pokazao smanjenje sjene na plućima. Umjesto da me zadrže u bolnici kao što je planirano, ljekar me pitao šta sam to trošila pa se ovakvo preobraženje desilo. I zaista – ovo je najbolja moguća metoda – liječenje kod doktorice Šuhrete. Mirno spavam, bez brige i bolova, a sve donedavno sam se znala usred noći buditi sva okupana znojem. Ovo nije snoviđenje ni priviđenje – ovo je zbilja. Jako lijepa zbilja – kaže Sabaheta.

Dodaje na kraju da joj nedostaju riječi kojima bi opisala koliko je doktorica Šuhreta za nju značila.

  • Ovo je pravi pozitivni preokret u životu koji teško da se može opisati riječima. Meni je odmah lakše čim ugledam doktoricu po dolasku na tretman!

 

error: Content is protected !!