SA LUBENICOM DO VITKE LINIJE ZA SAMO DEVET DANA!

Lubenica je poznata kao ljetnja poslastica, sočna i slatka, ali da topi topi masne naslage i da se njenom primjenom u dijeti može skinuti višak sala za desetak dana, priznajte da niste znali.
Lubenica čisti organizam od nakupljenih toksina i lako može da steše figuru za kratko vrijeme.
Ovo povrće može veoma puno pomoći i u mršavljenju, a ako odlučite da detoksikujete organizam lubenicom, najbolje je da detoksikacija traje od 9 do 13 dana.
Ona pomaže u gubitku kilograma jer zavarava glad i povoljno djeluje na probavni trakt. Osim toga, lubenica je prirodno slatka, pa vam može pomoći i kada nastupi kriza za čokoladom ili sladoledom.
Vlakna kojima lubenica obiluje držaće vas sitim i spriječiti prejedanje. Ali, iako je bogata hranjivim materijama i ima malo kalorija, lubenica ima visoki glikemijski indeks.
Kod ljudi koji su osjetljiviji na podizanje šećera u krvi potrebna je doza opreza i lubenica se mora kombinovati sa namirnicama niskog glikemijskog indeksa, na primjer orašastim plodovima, trešnjama, raženim hljebom, jabukama. To ne mora biti u istom obroku, ali nutricionisti preporučuju da bi već u narednom obroku trebalo pojesti namirnicu niskog glikemijskog indeksa kako bi se anulirao visoki indeks lubenice.
Poslije nekoliko dana dijete sa lubenicom, kako biste održali proces mršavljanja, zamjenite sve sokove običnom vodom i lubenicom: dvije kriške lubenice isjeckajte na manje komade i zamrznite ih. Potom šaku zamrznutih komadića stavite u čašu i dodajte vodu. Led od lubenice će rashladiti vodu i dati joj blag ukus. Nakon što popijete vodu, pojedite lubenicu.
Uz pomoć lubenice smanjite i veličinu obroka. Konzumiranje manjih obroka jedan je od najboljih načina za gubitak kilograma, a lubenica vam može pomoći u zadržavanju osjećaja sitosti.