S ova tri narodna recepta izliječit ćete prehladu za samo jedan dan

Isprobajte neki od recepata i prirodnim putem pobijedite prve simptome gripe i prehlade!

Prehlada i gripa spadaju u najčešća oboljenja respiratornog trakta, a javljaju se najčešće u zimskom razdoblju, iako nije strano da se jave i u proljeće i jesen.

Ako primjetite početne simptome prehlade trebate odmah reagirati i spriječiti daljnji razvoj ove bolesti koja vas može prikovati za krevet jedan kraći period.

Donosimo vam tri jednostavna i učinkovita recepta s kojima ćete izliječiti prehladu za jedan dan! Najbolje je što su ovi pripravci prirodni i već odavno poznati u narodu pa nema straha od konzumacije.

1. Zamjena za farmaceutske lijekove

U jednu i pol litru prokuhane i ohlađene vode (do sobne temperature) dodajte jednu jušnu žlicu krupne morske soli, sok od jednog limuna i jedan gram askorbinske kiseline. Po želji napitak zasladite medom. Sve skupa dobro promiješajte i pripravak popijte u roku od sat i pol, a po potrebi ponovite još jednom.

2. Ovo briše prve simptome prehlade

Ugrijte oko 100 ml crnog vina, u vino ubacite prstohvat mljevenog bibera i jednu kašičicu meda. Pripravak promiješajte i popijte ga toplog prije spavanja.

3. Poznati narodni lijek

Zagrijte pola litre bilo kojeg piva (može tamno ili svijetlo). Kad se zagrije da bude vruće dodajte dvije žličice meda, prstohvat cimeta i par klinčića i promiješajte. Pripravak pijte prije spavanja u malim gutljajima. Ovaj napitak nema primamljivi okus, ali je najdjelotvorniji u borbi protiv gripe. Potiče na znojenje za koje je poznato da da odlično liječi simptome prehlade, a uz to smanjuje kašalj.

Isprobajte neki od recepata i prirodnim putem pobijedite prve simptome gripe i prehlade!

(dnevno.hr)