Ružica Udovičić iz Oštre Luke: TINKTURE TRAVARA ŠARIĆA PROTIV DEPRESIJE SU ME PREPORODILE, VEDRIJA SAM, MIRNIJE SPAVAM

Ružica Udovičić iz Oštre Luke je 53-godišnjakinja, koju zadnjih godina život, kako kaže, baš ni malo ne mazi. Na njena pleća počeo je tovariti brojne tegobe, stizale su je u nizu.

„Mislim da je to sve posljedica stresa. Moj muž je rano doživio moždani udar. U zadnjih nekoliko godina imao ih je ukupno pet. Sve je više posljedica, a ja moram stići i na posao i brinuti o njemu – kazat će na početku razgovora Ružica.
Ni sama ne zna šta bi prvo ispričala; da li da priča o vremenima strahova, depresije, neke čudne tuge, nesanice ili tegoba sa mokraćnim mjehurom.

„Obilazila sam i ljekare, psihologa, koristila njihove terapije. Oni su mi dali dijagnozu depresija, a od lijekova sam koristila one koje su pili alkoholičari. Kasnije mi je privatni ljekar propisao tablete za spavanje. Nikakve ja koristi nisam imala od toga; možda sam bolje spavala, ali sam imala noćne more. Čim bi prestali djelovati lijekovi ja bih briznula u plač. Iz čista mira bih plakala…

Kaže, imala je nekakve čudne strahove. Nije se bojala ljudi, ali se bojala za svoje sutra.

-Neobjašnivi su to bili strahovi. I non stop sam plakala. Nalazila sam neku utjehu u suzama.

Kako medikamenta terapija nije davala efekte, okrenula se biljnim terapijama. Kontaktirala je travara Jasminka Šarića, od njega dobila tri tinktue – onu od hrena koju je uzimala ujutro, te tinkture od imele i medvjeđeg luka koje je uzimala naveče.

„Vjerujte, možda treći dan sam osjetila da se popravlja moje raspoloženje. Suza je bilo sve manje, mirnije sam spavala, strahovi nestajali. Odbacila sam one tablete za pijance, a nastavila samo sa tinkturama. Ne pamtim kada sam zaplakala – kazala nam je na kraju presretna Ružica.

O travaru Jasminku Šariću iz Orašja, koji u svojoj biljnoj apoteci priprema tinkture, meleme i čajeve za brojne zdravstvene tegobe stižu hvalospjevi sa svih strana. Svi se slažu da su njegove biljne terapije veoma učinkovite!
Duga je lista oboljenja i stanja za koje postoji lijek u Jasenkovoj biljnoj apoteci – od nervne rastrojenosi, preko ženskih bolesti, srčanih tegoba, kostobolje, reume, išijasa, pa do onih najtežih, pred kojima je i zvanična medicina nemoćna. Ima tinkture, kreme, čajeve za sve boljke današnjice.

TINKTURE SMIRILE MOKRAĆNI MJEHUR, A BOŽIJA KREMA KOSTOBOLJU
Ružica je godinama imala problema sa mokraćnim mjehurom. Skoro deceniju je nosila Pampers. Ljekari su kao jedino rješenje predlagali operativni zahvat. Bila je pristala, ali je u tom periodu muž doživio novi moŽdani udar, pa je sve odgodila.

„Požali sam se travaru Jasminku. On mi je dao tinkture. Redovno ih uzimam i vjerujte mi tegobe sa mokraćnim mjehurom su nestale – kazuje Ružica.
Dodaje da su je bile i kosti izdale. Mučile su je ruke, noge, kičma…

„Kako koristim Šarićevu „Božiju“ kremu ja nemam više tih tegoba. A mažem se samo jednom naveče. Moja kičma se preporodila – ispričala nam je naša sagovornica.

Kontakt telefon travara Jasminka Šarića je 064 445 05 72. Pozivni za BiH je 00387