Ruski naučnik ubrizgao sebi „bakteriju vječnog života“

Radi se o bakteriji Bacillus F koju su pronašli u jednom sibirskom jezeru u blizini regije Jaktuska

Jedan ruski naučnik nije ni malo zabrinut jer je kako kaže, otkrio ključ vječnog života. Anatoli Broučkov, inače vođa geoloških istraživanja na Državnom sveučilištu u Moskvi tvrdi da je pronašao i u sebe ubrizgao 3,5 miliona staru bakteriju i da se zahvaljujući njoj već dvije godine nije razbolio niti umorio, iako radi k`o pas.

“Radi se o bakteriji Bacillus F koju smo pronašli u jednom sibirskom jezeru u blizini regije Jaktuska, i nevjerovatno je da je ostala živa u permafrosu već 3,5 miliona godina. Razgovarao sam sa ljudima koji žive u okolini i rekli su mi da oni godinama piju vodu iz tog jezera i da žive natprosječno dugo te da se ne razbolijevaju.

Želio sam na svojoj koži da se uvjerim u njenu djelotvornost pa sam odlučio da od sebe učinim laboratorijskim zamorcem i ubrizgam je u svoj krvotok – otkriva dr. Broučkov, koji se kako kaže, već dvije godine nije ni prehladio.

“Radim kao nikada u životu, ponekad i po dvije noći zaredom, ali se uopšte ne umaram. Od dana kada sam ubrizgao bakteriju nisam se niti jednom razbolio, nije me čakni grlo zapeklo! – uzbuđeno je ispričao Antoli Broučkov ruskim medijima.

Kako kaže, sljedeći cilj mu je otkriti kako bakterija Bacillus F usporava starenje i brani organizam od bolesti i odumiranja ćelija.

Također, pozvao je i druge naučnike da mu pomognu u daljem istraživanju kako bi ovo nevjerovatno otkriće iskoristili za dobrobit cijelog čovječanstva.

 

Ž7=#aura 329 anatoli baruckov.jpg#Krije li sibirsko jezero ključ vječnog života?