RUKOPIS MNOGO OTKRIVA O VAŠOJ LIČNOSTI: EVO KAKO DA PO NAČINU PISANJA PROCIJENITE S KIM IMATE POSLA

Grafologija je veoma zanimljiva nauka. Na osnovu analize rukopisa, grafolozi otkrivaju osobine ličnosti. Evo šta o vama govori vaše “pisanje”.

Napišite prvo što vam padne na pamet. Najbolje bi bilo da zapišete nekoliko redova teksta ili da se zagledate u neki svoj notes. Tako ćete najbolje sagledati sve ključne karakteristike svog rukopisa.

Nagib slova

Ako vam rukopis naginje desno, vi ste otvoreni, volite da upoznajete ljude i da se krećete u velikom društvu. Nalijevo pišu ljudi “iz sjenke”, oni koji vole da rade samostalno. Ako pišete desnom rukom, a riječi vam naginju lijevo – jasno je da na taj način izražavate bunt. Ako, pak, pišete pravo, to je jasan znak da ste logična i praktična osoba, koja je oprezna s otkrivanjem svojih osjećanja.

Veličina slova

Ako su vam slova krupna, svaki grafolog će moći da vam kaže da imate i ličnost kojoj i te kako prija pažnja drugih. Mnoge slavne osobe pišu velika slova. Mala slova odaju fokusiranu osobu koja se polako koncentriše na svoje zadatke, to je stidljiva osoba, sklona samoanaliziranju. Fleksibilne osobe pišu umjereno velika slova, što je dobar znak koji govori da se mogu lako prilagoditi svakoj situaciji.

Ukrasi na slovima

Ako pišete pravilno, bez ukrasa i grafičkih dodataka, vi ste osoba koja cijeni svoju privatnost. S druge strane, petlje, duge nastavke i razne ukrase na slovima pišu ekspresivne, pričljive osobe koje vole da dijele detalje svog života s prijateljima i kolegama.

Slova B i P

Ako pišete slova poput B i P sa tankim “stomačićem” skloni ste ograničavanjima i stresno reagujete na iznenađenja (prijatna ili neprijatna). Obli “stomačić” na ovim slovima pokazuje da ste spontani i opušteni i da uživate u životu punim plućima.

Malo pisano latinično slovo I

Ako pišete malo pisano slovo i s tačkicom visoko iznad, vi ste osoba s razvijenom maštom. Ako je tačkica na samom vrhu, vi ste organizovani i empatični. “Vječno dijete” napisat će kružić umjesto tačkice.

Malo pisano slovo T

Ako crticu na T pišete blizu vrha ovog slova, vi ste ambiciozni i želite da nadmašite svačija očekivanja. Crtica na sredini slova govori o samopouzdanoj osobi koja se osjeća dobro u svojoj koži. Dugačka crtica predstavlja entuzijastičnu osobu, koja zna da bude tvrdoglava kad u nešto duboko vjeruje, dok kratka crtica govori o osobi koju je teško nagovoriti na akciju.

Razmak između reči

Veliki razmak govori o osobi koja voli svoju slobodu, dok mali predstavlja osobu koja ne voli da bude sama.

Trag na papiru

Ako vaša pisana slova ostavljaju dobro vidljiv i jak trag na papiru, vi ste energični i imate mnogo snage i entuzijazma. Ako su slabo vidljiva i ostavljaju tanak trag – vi imate nizak nivo energije, brzo se umarate i gubite volju.

ličnostRukopis