RUČAK NA BRZINU: Ukusne tortilje gotove za petnaest minuta (RECEPT)

Kada se umorni vratimo kući s posla, jedino što želimo je brzi i topli obrok. No to ne znači da moramo posegnuti za prvim fast foodom ili dostavom.

Naime, u svega 15 minuta kod kuće možemo pripremiti jednostavnu večeru koja će nam ugrijati dušu, zadovoljiti sve naše nutritivne potrebe te je prigodna za čitavu porodicu, čak i vegetarijance.

Riječ je o tortiljama s gljivama, lako dostupnim namirnicama od kojih se može napraviti prava gozba.

Osim što su mnogima prva asocijacija na jesen, gljive su i iznimno zdrava namirnica koja obiluje hranjivim tvarima. Izvor su cinka, proteina, folne kiseline, fosfora, a čak 90 posto njihove mase čini voda. Zbog toga su idealan odabir za one koje su u procesu skidanja kilograma, kao i one kojima je stalo do toga da u svoje tijelo unose isključivo namirnice koje čine dobro za njihovo tijelo.


Sastojci koji su vam potrebni za pripremu dva obroka:

pola kašičice maslinova ulja
1 čen bijelog luka
pola kilograma gljiva po izboru
začini: sol, crvena paprika, kumin, crni papar, čili (prema vlastitom izboru)
2 tortilje
povrće: paradajz, kupus, paprika

Gljive su prepune proteina, cinka i fosfora, a čak 90 posto njihove mase čini voda.

Priprema:
Prije svega očistite i narežite gljive na tanke kriške. No nipošto ih nemojte prati vodom, nego ih očistite suhom krpom ili četkicom. Na tavi zagrijte ulje i dodajte če, a kad on poprimi smeđu boju, dodajte gljive i lagano ih posolite te dodajte ostale začine koje ste odabrali.

Pustite gljive na vatri desetak minuta, sve dok ne otpuste vodu, a da biste ubrzali proces, preporučljivo je na tavu staviti poklopac. Dok se gljive krčkaju, narežite povrće: paradajz, paprike, kupus. Kada je proces termičke obrade gljiva pri samom kraju, dodajte mu preostalo povrće, sve dobro promiješajte i krčkajte još minutu-dvije. Potom izvadite tortilje i na njih posložite gotovu smjesu povrća. Zamotajte ih i to je to.

Ukusna i topla večera je spremna.

Komentari

komentara