Ručak iz snova za 15 minuta: RIŽOTO SA ŠPINATOM I GOLICOM (RECEPT)

Ovaj lagani ručak prijaće cijeloj porodici
Pred toga što je ovo jelo ukusno i hranljivo, važno je i to da se veoma lako i brzo priprema, a potrebno vam je svega nekoliko sastojaka.

POTREBNI SASTOJCI: Šoljica riže, (po mogućstvu vrsta za rižoto), bijeli luk – jedna čehna, špinat 200 grama, parmezan 50 grama, neutralna pavlaka za kuhanje, so – po ukusu, biber – po ukusu, golica – jedna supena kašika

Priprema: Rižu skuhati i ocijediti. U tavu sipati malo maslinovog ulja, kratko propržiti bijeli luk na umjerenoj vatri, dodati skuhan i sitno isjeckan špinat.

Kratko miješati da se masa sjedini, a zatim dodati rižu, neutralnu pavlaku, so, biber i golicu i sve to dobro sjediniti laganim miješanjem. Kada jelo sklonite sa vatre, pospite preko parmezan, lagano promiješajte i sačekajte nekoliko minuta da se sir otopi – i jelo je spremno za služenje.