Rolat sa spanaćem i kajmakom: Kuhinja Tanje Đorđević uvijek iznova nas razveseli

Ukusni slani rolati su predjelo, koje može na pravi način ispoliti kreativnost svake kuharice. Predjelo sa dosta povrća mora da bude sjajno ali kada se njemu dodaju kajmak i šunkica, onda se njegova kalorijska vrijednost diže do neslućenih visina!!!

Sastojci za koru

100 ml margarin
200 g brašna
400 g obarenog spanaća
4 jaja
pola kašičice soli
1 dl mlijeka

Fil

250 gr kajmaka
150 g šunke

Priprema:

Rastopite margarin i propržite brašno, a zatim u to dodajte mlijeko, so, spanać i jedno po jedno žumance. Kasikom miješajte sastojke dok se smjesa ne sjedini. U drugu posudu umutite bjelanca, pa ih potom sjedinite sa prethodno dobijenom smjesom. Za fil, kajmak sjedinite sa sitno sjeckanom šunkom. Pleh nauljite ili stavite papir za pečenje i razlite smjesu za koru. Pečenu koru uvijte u vlažnu krpu i ostavite da se hladi, pa kada se ohladi, nafilujte i uvijte u rolat. Ukrasite po želji. (aura.ba)

Komentari

komentara