Rolat s kremom

Čim bacite oko na spisak sastojaka, bit će vam jasno da rolat s kremom nije teško napraviti. A kad ga napravite, dopast će se svima, a naročito najmladima.Toliko ukusan, da ako ne pazite-neće ostati ni jedno parčence za vas. Evo ja pojela 1,2,3… i mogu vam reći dok ovo pišem vec razmišljam o još. A kako i ne bi kad su tako lijepi sastojci uklopljeni u savršenstvo.
Sastojci:
5 jaja
pola praška za pecivo
5 kašika brašna
5 kašika šećera
200 g eurokrema (ja stavljam vise)
Priprema:
Odvojiti bjelanca od žumanaca. Mutiti mikserom bjelanca, dodavati jednu po jednu kašiku šećera, zatim žumanca i na kraju dodati brašno i prašak za pecivo i lagano promiješati. Staviti papir za pečenje u pleh, izliti patispanj i peći na 200 stepeni oko 10 minuta (ukoliko želite da šarate patišpanj odvojte malo smjese i u nju stavite kakao). Kad se kora ispeče umotati je u mokru krpu. Ohlađenu koru filovati sa kremom.Pokriti suhom krpom, nakon pola sata u frizideru spremna je za sjećenje !
Napomene: Možete staviti umjesto eurokrema džem ili neki fil!

/Tanja Đorđević/aura.ba/

Komentari

komentara

error: Content is protected !!