Rođeni u januaru: “STARMALI” VOLE SRCEM I ISKRENO, POMALO TVRDOGLAVI, ODGOVORNI SU I SAMOSTALNI…

Januar je početak nove godine, mjesec praznika i slavlja, a evo šta su zajedničke crte osoba rođenih u prvom mjesecu!

Samostalnost
“Januarske bebe” smatraju se starmalim, odnosno ozbiljnije su i odgovornije osobe, čak i u djetinjstvu. Kasnije u životu, osobe rođene u januaru ističu se kao rođene vođe i preuzimaju mnogo odgovornosti, čak i kada nije direktno njihova! To je dijelom rezultat urođenog samopouzdanja (i mrvice tvrdoglavosti), ali i činjenice da im je ponekad teško da vjeruju drugima, zbog čega odgovornost za završavanje neke obaveze ili zadatka preuzimaju na sebe. Imaju visoke standarde u svakom smislu!

Kreativnost
Osobe rođene u januaru imaju izražen smisao za humor, koji nekada skreće i u sarkazam. Odlično će vam odgovoriti čak i na najgluplje pitanje, jer vjeruju da mogu da pomognu i smataju da nije sramota ne znati nešto. Kreativno pristupaju rješavanju problema, i lukavi su, ali na pozitivan način. Pazite ih se kada im je dosadno, tada su spremni na potpuno luckaste stvari!

Dobro raspoloženje
Brojna istraživanja pokazala su da su osobe rođene u januaru manje podložne “prazničnoj” ili sezonskoj depresiji. I uopšteno, januarska djeca su manje nervozna, čak i kao odrasle osobe. Kada je u pitanju zdravlje, trebalo bi da paze na povišen rizik od dijabetesa tipa 2, jer su neka istraživanja pokazala da je povećan rizik u sprezi sa manjkom sunčeve svjetlosti tokom posljednjih mjeseci trudnoće, što je uobičajeno kod “zimskih” trudnoća i beba.

Ljubav
Da, osobe rođene u januaru je svakako osjećaju, i vole da je pokazuju. Ali ne i da pretjerano razgovaraju o njoj, ili osjećanjima. Ako ste u vezi sa osobom rođenom u januaru, pokazaće vam da vas voli, radije nego da o tome diskutuje ili to priznaje. Pošto januar obuhvata i Jarčeve, i Vodolije, u zavisnosti od datuma rođenja, možda je vaš partner ili partnerka malo tvrdoglav. Vodolije su, smatraju astrolozi, više u dodiru sa svojim osjećanjima i radije o njima pričaju.

Češće su ljevoruki – ako su dječaci!
Studija sprovedena u Beču je pokazala da dječaci rođeni u novembru, decembru i januaru, imaju veće šanse da budu ljevoruki. Sa druge strane, djevojčice rođene u tim mjesecima nemaju veće šanse da budu ljevoruke.