Rodila dijete psa: Mališan ima 13 mjeseci i naučio je da laje! Doktori joj u utrobu ubrizgali stravičnu genetsku mješavinu…

Priča je šokirala Jugoslaviju

Očajna majka Zoraida Perez briznula je u plač i izjavila: Zli nacisti su učinili da rodim dijete koje je polučovjek, pola pas.

Neonacistički doktori, sljedbenici Hitlerovih suludih nastojanja da se eksperimentiše na ljudima, tajno su ubrizgali u utrobu ove žene, stravičnu genetsku mješavinu zajedno s spermom iz epruvete. Britanski genetičari su odmahivali glavom u  nevjerici kada je list Sunday Sport objavio senzacionalno rođenje malog Kukija, čije ime znači vjera tj. povjerenje na španskom jeziku.

Zoraida je ispričala za Sunday kako su je doktori prevarili obećavši joj da će roditi zdravu bebu iz epruvete.

– Jedino što sam oduvijek željela bilo je dijete. Moje vlastito dijete. Ali, oni su me iskoristili za svoje neljudske interese – jeca Zoraida.

– Doktori su mi rekli prije pet godina da ne mogu imati djece i uputili u specijalnu kliniku gdje bi mi navodno pomogli da zatrudnim na drugi način, oplodnjom putem epruvete. Ali ono što je trebalo da Zoraidu učini  sretnom, pretvorilo se u užasnu tragediju. Zoraida je rodila dijete – psa.

Šanse da ovakva “kreacija” preživi bile su jedan naspram milion ali je nesretno biće uspjelo da opstane. Trenutno ima 13 mjeseci i čak je naučilo da laje. Hrabra Zoraida ispričala je pojedinosti tretmana koji je kroz 21 mjesec trpila od strane sluđenih ljekara, inače pripadnika desnog krila ekstremista u Venecueli.

– Ona kaže:

“Moj muž je umro prije četiri godine. bili smo bez djece. Bila sam očajna i usamljena. Željela sam dijete. Spakovala sam se i stigla u Karakas, glavni grad Venecuele. Došla sam kod doktora u jednu kliniku. Mlada žena mi je pokazala put uz stepenice. Kada sam ušla u veliku laboratoriju, zapanjio me poster Hitlera na zidu. Ljekari nisu obraćali pažnju na moje čuđenje. Kazali su da njihova kompanija služi da pomogne nerotkinjama. Stručnjaci su rekli da ću platiti 50 dolara za oplodnju. Tako mala cijena me iznenadila ali su oni rekli da imaju finansijku podršku? Od koga? To nesretna majka nije mogla da zna.

Sat po dolasku se našla na operacionom stolu. Oko nje su se nalazila petorica ljudi u bijeli mantilima ali sa mračnim naumom. Zoraida odbija da opiše sve detalje boravka u klinici jedino napominje da su joj doktori odredili da se vrati za sedam dana. Kada je poslije došla, objasnili su joj šta je urađeno. Kazali su da su iz njene utrobe izvadili nekolicinu jajašaca i oplodili ih spermom muškog donatora.

Profesor Derek Smit sa univerziteta u Birmingemu je izjavio da treba pažljivo istražiti okolnosti pod kojima je došlo do ove tragedije.

***

Ovako je svojevremeno jedan jugoslovenski tabloid objavio priču, ekskluzivu i to na naslovnoj strani. U vremenima bez interneta, teško je bilo provjeriti sve činjenice, pa i onu da je Sunday Sport novina koja objavljuje izmišljene, satirične priče. U svojoj 30 godina dugoj karijeri, Sunday Sport imao je uspona i padova ali i dalje sedmično štampaju oko 100 000 primjeraka svojih “luđačkih” novina. Publiku imaju, a među njoj i veliki broj onih koji vjeruju u ono što pročitaju. – podsjeća aura.ba portal na priču koja je svojevremeno sablaznila Jugoslaviju.

(aura.ba)