RJEŠENJA ZA SUHU KOŽU: Veoma djelotvorne prirodne maske koje će preporoditi i najsuhlju dehidriranu kožu lica!(RECEPTI)

Efikasan način da poboljšate stanje vaše suhe kože je putem prirodnih krema i maski. Maslinovo ulje, med, glicerin, avokado, banana visoko su djelotvorni za poboljšanje zdravlja suhe kože. Slijedeći recepti vam mogu poslužiti kao maske za suu kožu, koje lako i efikasno pomažu u hidriranju kože.

Voćna maska za pretjerano suhu kožu
U blenderu umutiti 2 jagode, 1 bananu i pola avokada, i dodati 1 kašiku maslinovog ulja. Dobro promiješati i nanijeti na lice i vrat. Ostaviti da djeluje 15min, zatim isprati mlakom vodom.

Maska od jajeta
Još jedno efikasno rješenje za suhu kožu je da umutite žumance sa 1 kašičicom maslinovog ulja i 1 kašičicom meda. Dobro promiješajte i nanesite na čisto lice. Neka djeluje 15min, potom isperite lice toplijom, a zatim hladnijom vodom.

Maska od avokada i maslinovog ulja
Pomiješajte ½ avokada (dobro ga izgnječite) i 1 kašiku maslinovog ulja. Nanesite na lice i ostavite da djeluje 10-15min, potom isperite mlakom vodom.

Prirodna maska sa ovasom
Pomiješajte 2 kašike meda, 1 kašiku maslinovog ulja i 1 kašiku ovsenog brašna. Nanesite masku i ostavite da djeluje 10 min i zatim isperite.

Maska od avokada i mlijeka
Za hidrataciju suhe kože možete napraviti jos jednu efikasnu masku, tako što ćete izgnječiti jedan avokado i dodati malo mlijeka da dobijete kremastu masu. Nanesite na željeno područje, ostavite da djeluje 20 minuta i isperite.

Maska od banane
Mutiti 1 bananu, 1 kašiku meda i 1 kašiku jogurta dok ne dobijete kremastu smjesu. Namažite na lice i vrat i ostavite da djeluje 15 minuta, potom isperite mlakom vodom.

Maska od mlijeka
Dobro umutite slijedeće sastojke: 1 kašičicu mlijeka u prahu, 1 kašiku meda, 1 kašičicu aloja gela i 1 kašičicu bademovog ili maslinovog ulja. Nanesite na lice, ostavite 15 minuta i isperite mlakom vodom.

Maska od kikirikija
Samljeti 2 kašike kikirikija i pomiješati sa 1 kašikom meda i 1 kašičicom maslinovog ulja. Nanesite na lice, ostavite 15 minuta i isperite mlakom vodom.

Maska od kafe i kakaa
Pomioješajte 4 kašičice kafe, 4 kašičice kakaa i 8 kašike mlijeka. Na prethodno očišćeno lice i vrat nanesite ovu smjesu, izbjegavajući predio oko očiju i usta. Ostavite da djeluje 15 minuta, zatim isperite mlakom vodom.

 

 

Komentari

komentara