Rižoto od bundeve – idealan jesenji ručak

Lagano jelo idealno za jesenje dane.

Sastojci:
400 g riže arborio
400 g očišćenog mesa bundeve
1 luk
1,5 l povrtnog bujona
150 ml bijelog vina
100 g sira parmezana
100 g maslaca
Priprema:
Pržiti na polovini maslaca sitno sjeckani luk nekoliko minuta. Dodati bundevu izrezanu na kockice, promiješati, smanjiti vatru i polako dinstati uz povremeno miješanje 10 min.

Dodati rižu, promiješati i pustiti da se upiju svi sokovi koje je bustila bundeva u kombinaciji sa lukom. Nakon tri do četiri minute zaliti vinom. Promiješati i pustiti da alkohol ispari.

Sada je vrijeme za dodavanje bujona. Tekućinu dodavati malo pomalo. Kada riža sve “popije” dodati ponovo i tako dok se sve ne potroši.

Nakon 20 minuta rižoto maknuti sa vatre. Umiješati sitno sjeckani ostatak maslaca i dobro promiješati. Ostaviti rižoto daodstoji poklopljen dok se svi sastojci ne prožmu.

Poslužiti rižoto od bundeve posipan naribanim parmezaom.

error: Content is protected !!