Riznica vitamina: ČAJ OD LJUSKE LUKA ZA SJAJNU KOŽU I MIRNIJI SAN

  Posljednjih godina veoma je popularno tzv. kuhanje bez otpada. Stoga sve više ljudi traži alternativu za korištenje kore povrća koje se obično baca. To se, svakako, odnosi i na ljusku luka. No dobra je vijest da je ne morate baciti, već ju možete iskoristiti za pripremu čaja.

Ljuska luka izvrstan je izvor vitamina. Bogat vitaminom A, čaj od ljuske luka može pomoći u poboljšanju vida. Osim toga, ljuske luka su bogate i vitaminima C i E, pa bi ovaj čaj mogao učiniti čuda i za vašu kožu. Naime, luk uz kvercetin sadrži i visoke razine antocijana, korisnih pigmenata koji su također protuupalni i antimikrobni, te stoga mogu doprinijeti sjajnoj koži.

Još jedna dobrobit čaja od ljuske luka jest njegova niskokaloričnost. Popijte ga s vremena na vrijeme kako biste se klonili tekućih kalorija koje se nalaze u gaziranim pićima.

  Kako napraviti čaj

Priprema čaja od ljuske luka ne može biti jednostavnija.

Pošto ste ogulili luk, uzmite odbačene ljuske od luka i kuhajte ih u vodi nekoliko minuta. Procijedite vodu i popijte čaj.

Osim što ispijanje čaja samo po sebi opušta, triptofan u čaju od ljuske luka može doprinijeti kvalitetnijem snu. Kombinujete li ljuske luka s drugim opuštajućim biljnim čajem, poput kamilice, spriječit ćete nesanicu te imati kvalitetan san.