Rituali za novac i blagostanje: ČAROLIJA SEDAM NOVČIĆA I PUNOG MJESECA

Bijela magija je pozitivna energija koju sami kanališemo i koristimo za dobrobit jednog čovjeka ili cijelog čovječanstva. Ukoliko vas muče finansijski problemi, bijela magija ima jedan od mnogobrojnih rituala kojim možete da privučete dobru energiju za priliv novca.

DUKATI SJAJE, DUKATI ZVONE!

Za ovaj ritual vam je potrebno: list papira, nekorištena olovka, tegla sa poklopcem, sedam metalnih novčića i lovorov list. Na papiru napišite iznos novca koji vam je potreban i stavite papir u teglu. U desnu ruku uzmite sedam novčića i jedan po jedan ih ispuštajte u teglu. Kada ste stavili novac u teglu, zamislite kako se količina novca postepeno povećava. Šapućite slijedeću bajalicu:

„Dukati sjaje, dukati zvone,
Njih je sve više i više u mojim rukama!
Dukate dobijam od svakoga, sa svake strane
Čak i tamo odakle ga ne čekam.
Moje bogatstvo se povećava, novac stalno raste.“

Na lovorovom listu napišite vaše ime i stavite ga u istu teglu. Poklopite teglu i stavite je na mjesto gdje je niko neće vidjeti osim vas. Svaki dan obavezno stavite u teglu po jednu ili dvije novčanice, zamišljajući kako vam novac dolazi iz potpuno neočekivanih izvora. Nakon određenog vremena kada dobijete količinu novca koju ste željeli, izvadite iz tegle papir i zakopajte ga u šumi ili u bašti.

ISKORISTITE NOĆI PUNOG MJESECA

Novčanica i noć punog Mjeseca mogu vam pomoći da privučete novu finansijsku energiju u svoj život. Mjesec je nebesko tijelo najbliže Zemlji i zato je njegov uticaj na nas najsnažniji, posebno kada je mlad ili pun. Tada možete vidjeti Mjesec kako blista na noćnom nebu u punom sjaju. Ta svjetlost je čista energija. Iako će zbog svoje snage na zdravstvenom planu napraviti disbalans i mnogina donijeti nesanicu, za finansije je ta energija dragocijena.

Najjednostavniji ritual jeste da uzmete novčanicu (po mogućnosti crvenu) i njome mašete prema Mjesecu i zamišljajte kako vam se novac umnožava. Tu novčanicu onda ostavite u novčanik da prenoći a idući dan je potrošite.

Slično ovome, kada je Mjesec u fazi opadanja, gledajte u Mjesec i razmišljajte o tome kako vaši finansijski problemi nestaju.

MAGIČNA KUPKA

Potrebna vam je jedna zelena svijeća, tri srebrena novčića i so.
Uzmite zelenu svijeću i na njoj napišite iznos novca koji želite, ali nemojte biti pohlepni. Zapamtite da morate čvrsto vjerovati da će novac stići u vaše ruke. Svijeću i novčiće stavite na oltar ili prostor za obrede. Pustite da se ovi elementi napune energijom, a u međuvremenu napunite kadu toplom vodom.

Kada je kupka spremna, ubacite u kadu tri srebrena novčića i prstohvat soli. Svijeću postavite na pod pored kade. Upalite je i ugasite svijetla u kupaonici. Uđite u kupku i opustite se. Fokusirajte se na plamen svijeće i zamišljajte kako vam se novac priliva u kuću.

Nije potrebna nikakva bajalica, već samo pozitivna energija i fokus na poboljšanje finansijske situacije. Nakon što svijeća izgori za jednu četvrtinu, zaronite u vodu i izađite iz kade. Ostatak svijeće i novčiće stavite na oltar. Ugasite svijeću.

RUMUNJSKA MAGIJA ZA NOVAC

Već je poznato da je rumunjska magija među najmoćnijim na svijetu, a da biste privukli novac u svoj život možete isprobati ovaj ritual koji se vijekovima koristi od strane mnogih jer je veoma jednostavan i efektan.

Za ovaj ritual potrebna vam je jedna posuda i 3 kovana novčića. Uzmite posudu i stavite je na mjesto gdje ćete je svakodnevno vidjeti. U posudu ubacite tri kovanice i ostavite ih da budu tu devet dana. Nakon devetog dana, čaroliju možete ponoviti jednom sedmično, sve dok vam novac ne dođe.

Da biste privukli novac, potrebno je da tokom punog mjeseca uzmete posudu, napunite je vodom i u nju stavite srebreni novčić. Posudu stavite tako da mjesečeva svjetlost direktno obasjava površinu vode. Ruke postavite iznad površine vode, tim položajem simbolično je predstavljeno okupljanje mjesečevog srebra. Dok to radite, izgovarajte sljedeće riječi:

„Divni mjeseče, donesi mi uskoro svoje bogatstvo.
Popuni moje ruke sa zlatom i srebrom.
Neka srebro i zlato sjaji kao što ti sjajiš, daj mi svoj sjaj u život moj
Neka bude volja tvoja, neka bude sreća moja
Mjeseče sjajni dotakni ove ruke, dotakni ih sa svojim sjajem
Unesi bogatstvo u život moj, makni sa mene tmurne oblake
Koji ne daju da dođe tvoj sjaj, tvoj sjaj neka uđe u život moj
Neka tvoj sjaj obasja život moj, neka bude tako, neka bude sad i dok je život moj u sjaju tvom.“

Srebreni novčić nakon toga nosite u svom novčaniku, koji će biti kao amulet koji će vam davati mjesečev sjaj i prosperitet.