Rituali da novac dolazi u kuću: Nafaku donosi “sretna moneta” – prvi zarađen novac ili onaj dobijen od dobrog čovjeka, a pocijepane pare donose bijedu!

Pročitajte još neka narodna vjerovanja za koja se vjeruje da privlače novac. Pare ne pozajmljujte u utorak, a povišicu tražite u srijedu. Para neće biti ako zviždite u sobi i mrvice sa stola čistite rukom

Način na koji se ophodite prema novčanicama, pa čak i položaj metle u kući, kažu naši stari, može uticati na finansijsku situaciju u domu. Ovo su neki savjeti koje narod prenosi s koljena na koljeno:

1. Plata treba da prenoći

Da bi novac koji ste zaradili volio vašu kuću, onog dana kada dobijete platu nemojte da potrošite nijednu marku. Cijela suma trebalo bi, po vjerovanju, da prenoći u vašem domu.

2. Napravite trougao od 10 maraka ili neke druge novčanice u toj vrijednosti

U najmanjoj pregradi novčanika čuvajte papirnu novčanicu od 10 maraka, eura, dolara, dinara…. savijenu u trougao. Takođe, u novčaniku treba da postoji i sretna moneta – prvi zarađen novac ili onaj dobijen od dobrog čovjeka. Tu novčanicu ne valja potrošiti – ona je talisman finansijske sigurnosti. U suprotnom, pare mogu da se naljute i da ne dolaze do vaše ruke.

3. Čuvajte kovanice

Nikada ne držite novčanik prazan, neka u njemu bude makar pokoji novčić. Sav novac mora da bude glavom stranom okrenut prema gazdi.

PROČITAJTE I OVO

Narodna vjerovanja: Ako bubamara sleti na vas – stiže radost, zub krokodila donosi sreću kockarima, žaba priziva plodnost…

4. Pare ne vole iscijepane džepove

Džepove odjeće koja visi u ormaru napunite sitnim papirnim novcem. Pare ne vole iscijepane džepove ili otpalu dugmad.

5. Čuvajte krupnu novčanicu

U kući ili u stanu treba godinu dana čuvati krupnu novčanicu, koja će se napuniti vašom energijom i početi da privlači novac.

6. Ne kradite tuđu sreću

Dobijene pare na kocki, zarađene nepošteno, nađene ili pocijepane, ne donose sreću i zato ne treba da se zadržavaju u vašem novčaniku. Podijelite ih sirotinji ili ih brzo potrošite.

7. Šta se ne pozajmljuje komšijama

Ne valja pozajmljivati komšinici hljeb ili so jer novčana sigurnost može da napusti vaš dom i ode u komšijsku porodicu.

8. Ne zviždite u kući

Novca neće biti ako zviždite u sobi i mrvice sa stola čistite rukom.

9. Okrenite naopako metlu

Da bi u kući bilo para, metlu treba da postavite drškom nadole.

10. Kada pozajmiti pare i tražiti povišicu

Ne pozajmljujte novac prijateljima i poznanicima u utorak. Kako kažu vjerovanja, ujutru treba davati i uzimati zajam, zato što bilo kakve operacije s parama koje obavljate uveče ili noći vode u propast.

Trudite se da nikada ne tražite zajam, a da češće dajete novac onome ko ga od vas traži jer ćete tako da ga programirate da vam vrati na drugi način.

Povišicu treba da tražite u srijedu tokom dana!

PROČITAJTE I OVO

Narodna vjerovanja: Momku nikada ne poklanjajte sat, a ko pjeva za stolom oženiće se luđakinjom!