Ritual od 20 sekundi koji spašava vezu i brak!

Seksi veš, striptiz njemu u krilo ili detaljno primjenjivanje svake poze iz Kamasutre – to nije ono što će fiksirati muškarca uz vas. Istraživanje je pokazalo kako postoji jedan mali i jednostavan način koji će učvrstiti vezu i spriječiti nevjeru. Sproveo ga je bračni savjetnik Džim Voukap.

Da li znate da će se muškarci kojima se tokom eksperimenta približi atraktivna devojka udaljiti od nje 15 centimetara i neće je zavoditi. A zasluga za ovo odbijanje leži u zagrljajima.

Možda se pitate šta je toliko magično u tome. Muškarci koji su se tokom eksperimenta pomicali dalje od atraktivne devojke imali su veću dozu oksitocina. Ovaj neurotransmiter, poznat kao “hormon maženja” čini da partner osjeća povjerenje i stvara vjernost.

Kako učiniti da tog hormona bude što više u našem sistemu? Jednostavno je, dvadeset sekundi zagrljaja povećaće osjećaj da volite svog partnera.

Iskušenje da vas prevari bitno se smanjuje. Osjećaće se kao da je sve mirno i fino sa svijetom oko njega, a prema vama će gajiti lojalnost. Ako ne vjerujete u ovo, pokušajte da izvedete ovaj lagani eksperiment.

Najmanje dva puta dnevno pozovite svog supruga na grljenje koje će trajati 20 sekundi. Možda će biti iznenađen trajanjem zagrljaja. Ali, ne razdvajajte se. Jednostavno ga čvrsto zagrlite i ne popuštajte čak i ako on pokuša da se razdvoji.

Postupno dođite do toga da vam tako izgleda jutarnje pozdravljanje pri odlasku na posao i popodnevno pozdravljanje kada se ponovno nađete kod kuće.

Poželjno bi bilo da idete na spavanje u isto vrijeme i mazite se prije nego što zaspete. Uživajte u tim lijepim osjećajima i smislenoj bliskosti. I ne zaboravite, na taj način pomažete jedan drugom da odolite iskušenjima.