Ritual kupanja: 4 jednostavna načina da se očistite od negativne energije

Ritual čišćenja kroz kupke i kupanje u kadi može vam pomoći da obnovite energiju ali i da očistite svoju auru. Mjesta na kojima se krećete i ljudi sa kojima imate kontakta, nose sa sobom svoje energije koje, htjeli vi to ili ne, utiču na vas. Zahvaljujući velikoj moći čišćenja koju ima voda, uz dodatke pojedinih sastojaka, možete da se očistite od negativne energije i niskih vibracija koje narušavaju energetski omotač. Ritualno kupanje zaštitiće vas duhovno i povezati tijelo sa duhom, čisteći vas od fizičke i duhovne “prljavštine”. Ritual kupanja za oslobađanje pozitivne energije možete da radite i u kadi i pod tušem.

Ritual kupanja u slanoj vodi je jedan od najpoznatijih načina čišćenja. So i voda su odlični za oslobađanje od nečistoća i bolju cirkulaciju tijela. Također, oslobađaju tijelo od teških metala i toksina. Potrudite se da odvojite sat vremena u toku kojih vas niko neće uznemiravati. Napunite kadu toplom vodom i uzbacite 5-6 supenih kašika morske soli, a po želji možete da ubacite i neko umirujuće eterično ulje. Mirišljave svijeće u kupatilu dodatno će da uljepšaju atmosferu i podstaknu opuštanje. Ukoliko imate uslova i mogućnosti, kupanje u moru imaće iste efekte zbog velike snage mora i morske vode da očisti auru i vrati energiju.

2. Biljna kupka

Ukoliko ubacite biljke u kupku, ne samo da ćete imati koristi u spiritualnom smislu nego će ove biljke blagotvorno djelovati i na vašu kožu. Sušena žalfija, kamilica, noćurak, nana i matičnjak umiriće iritiranu kožu i pružiti vam neophodne vitamine, dok njihov miris djeluje umirijuće na nervni sistem.

3.Kupka sa sodom bikarbonom

U posljednje vrijeme sve više se priča o korisnom dejstvu sode bikarbone. Slično kao i morska voda, i soda bikarbona može pomoći u čišćenju aure dok će vašu kožu učiniti mekom i čistom. Uz nekoliko kašičica razblaženih u vodi imaćete kupku koja će da vas opusti i vrati snagu.

4.Disanje tokom kupanja

Duboko disanje možete da primjenjujete i tokom tuširanja ili sjedenja u kupki. Voda je poznata po tome da odnosi brige i rasterećuje. Slobodno upotrijebite neku od tehnika disanja i uživajte u relaksirajućem ritualu kupanja.