Riješite se stvari koje privlače nesreću!

Ovo su tri stvari koje morate izbaciti iz svakodnevnog života, jer ćete tako biti mnogo srećniji!

 
Svakodnevno sa sobom nosimo nepotreban životni teret i brojne loše navike zbog kojih se često osjećamo prazno, nesrećno i neispunjeno.

Kako bismo zadržali pozitivnu energiju koja nam je potrebna da budemo srećni, potrebno je da u životu napravimo male – velike promjene. Predstavljamo vam tri jednostavne stvari kojih morate da se odreknete kako biste bili srećniji i zadovoljniji:

Težnje za savršenstvom

Savršen posao, savršen brak, savršena porodica, savršeno tijelo… sve su to ciljevi za kojima žudimo, a koji zapravo ne postoje. Iako nam se često čini da je trava u susjednom dvorištu uvijek zelenija, riječ je samo o prividu. Ništa oko nas nije savršeno i niko nema savršen život kao iz filma i zato je važno da ne žudite za savršenstvom i uživate u malim stvarima.

 

Negativan stav

Psiholozi objašnjavaju da negativne misli i pesimizam značajno utiču na naše raspoloženje, a time i na našu sreću. Naši životi prepuni su negativnih događaja i situacija koje često ne možemo da izbjegnemo već s njima moramo da se nosimo, pa vam dodatne negativne misli zaista nisu potrebne. Kada sljedeći put budete imali negativno mišljenje o sebi, svom poslu, partneru ili nekom drugom životnom aspektu, zastanite i u svemu tome pokušajte da pronađete pozitivnu stranu. Vidjećete da ona zaista postoji.

Život u prošlosti

Gomilanje negativnih osjećanja najčešće je uzrokovano razmišljanjem o prošlosti. Bilo da se radi o frazi „da sam barem tada…“ i „mogla sam…“ ili pak patnjom za bivšom vezom, radnim mjestom ili načinom života, život u prošlosti uvijek sa sobom povlači negativna osjećanja tuge, čežnje i razočaranja.