Riješite se podočnjaka u tren oka uz pomoć ovih namirnica

Podočnjaci često nisu znak bolesti, već neispavanosti, starenja kože, plakanja ili rada za kompjuterom.

Možemo reći da su podočnjaci prije svega estetski problem i žene kod kojih se javljaju u stalnoj su potrazi za brzim i efikasnim rješenjima.

Pokušajte sebi pomoći sljedećim namirnicama:

1. Ulje badema

Badem je odličan za njegu tanke kožice oko očiju. Koristite ga redovno i vaši podočnjaci će postepeno nestati. Nanesite ga prije spavanja i ostavite da djeluje preko noći. Ujutro isperite.

2. Krastavac

Krastavci sadrže sastojke koji će vas potpuno riješiti crnih kolutova oko očiju. Narežite ga na ploške, ostavite da se hladi u hladnjaku 30-ak minuta, stavite na oči i ostavite da djeluje 10-ak minuta.

3. Krompir

Moglo bi se reći da on služi kao prirodni izbjeljivač, a uz to će vas riješiti podbuhlosti. Naribajte jedan ohlađen krumpir, iscijedite sok i u njega namočite vaticu. Stavite ju na otečeno područje i pričekajte 15-ak minuta. Isperite s hladnom vodom.

4. Ružina vodica

Ovo je nevjerojatno dobar pripravak za njegu kože lica. Obnavlja kožu u samo nekoliko minuta, a u jednako kratkom vremenu će vas riješiti podbuhlosti i crnih kolutova oko očiju. Natopite vaticu ružinom vodicom i ostavite da djeluje oko 15 minuta. Činite to 2 puta sedmično za dugotrajne rezultate.

5. Sok od limuna

Vitamin C koji je najzastupljeniji sastojak limuna djeluje kao odstranjivač crnih krugova oko očiju, a to čini tako što izbjeljuje kožu. Vaticu namočite u sok od limuna, stavite na područje oko očiju i ostavite da djeluje 10-ak minuta. Isperite vodom. Postupak ponavljajte svaki dan u trajanju od 14 dana.

6. Kokosovo ulje

Kokosovo ulje idealno je za smirivanje kože oko očiju. Postupak je jednostavan; nježno utrljajte par kapi kokosovog ulja na natečeno područje.