Riješite se otečenih stopala: OVAJ ČAJ SE PIJE TRI PUTA DNEVNO

Oticanje nogu je problem kod većine ljudi, pogotovu kada dođe ljeto. Ono može biti posljedica bolesti – ako je praćeno osjećajem nedostatka vazduha, može biti znak zatajenja srca, a ako su i kapci otečeni i postoji problem sa mokrenjem – može biti znak loše funkcije bubrega. Dakle, morate pažljivo posmatrati tijelo i u slučaju produženih bolesti – obavezno posjetite ljekara.

Često, međutim, otok se pogoršava greškama u ishrani, predugim boravkom u jednom položaju (sjedeći ili suprotno – rad u stojećem položaju), nedostatkom vježbanja, a otok se javlja i kao posljedica predmenstrualne napetosti. Kako se nositi sa ovim? Imamo nešto veoma efikasno za vas – čaj od peršuna!

Istraživanja su pokazala da peršun ima diuretički efekat i efikasno čisti organizam od toksina. Štaviše, bogat je i kalijumom, a pošto većina diuretika izbacuje ovaj mineral iz organizma, sam peršun nema neželjenih efekata.

Za domaći čaj od peršuna je potrebno: peršun sa korijenjem, voda, limun, đumbir ili med za ukus

Način pripreme:
Listove i korijenje peršuna dobro isjeckati. Sve promiješajte (trebalo bi da dobijete oko 1/4 šolje peršuna), pa prelijte vodom i stavite na ringlu. Kuhajte 5-7 minuta, pa dobijenu smjesu procijedite. Za ukus možete dodati limun, đumbir ili med. Pijte ovaj čaj 3 puta dnevno – tada ćete postići najbolje rezultate.