Riješite ih se! Ovo su glavni krivci umora, nesanice i gljivične infekcije

 Kada osjećate umor posežete za slatkišima kako bi podignuli razinu energije? Ili još gore za kupovnim energetskim pločicama jer se tješite time da one imaju manje šećera? U biti vam kupovni slatkiši pa čak i energetske pločice brzo dignu energiju, no onda vas opet jednako brzo ‘spuste’.


Također, kada vas muče vaginalne infekcije, unatoč tome što koristite preparate protiv njih, svejedno ih se ne možete riješiti? Možda je to zato što i dalje jedete previše slatkog. Naime, candida albicans, gljivica koja izaziva svrbež u području vagine, gusti bijeli iscjedak te neugodan miris naprosto se hrani slatkim. Iako najčešće ‘napada’ vaginalno područje, može zahvatiti i usnu šupljinu, grlo pa i probavni sustav. Malo pomalo ova gljivica napada naše tijelo posvuda.

Rezultat su umor, migrena, nesanica, uznemirenost, osip, kašalj te još veća potreba za slatkim, što sve skupa dovodi do slabljenja imuniteta koji je prijeko potreban u borbi protiv svih vrsta infekcija. Potreba za slatkim kod gljivičnih infekcija pravi je dokaz koliko candida voli slatko, a najbolji način da je se riješite je da ju izgladnite, odnosno da maksimalno smanjite unos šećera. Stoga smanjite i med, a pogotovo slatkiše. Pritom mislimo na kolače, kekse, kupovne sokove pa čak i kupovne smoothieje jer i oni znaju sadržavati veliku količinu šećera.Radije posegnite za voćem i zobenom kašom s cimetom. Kad pijete čaj nemojte ga uopće zasladiti, bar ne dok je infekcija još uvijek tu, a umjesto soka birajte limunadu.